Datum: 30-09-2023 - 05:30
18
apr
'23
Groot onderhoud Herenweg fase 1 en 2. (update 18-04 > informatie + foto's)
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk / Dura Vermeer
Foto's BON

Groot onderhoud Herenweg fase 1 en 2. (update 18-04 > informatie + foto's)

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is, zoals al eerder bekend gemaakt, aan groot onderhoud toe. Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool aan vervanging toe is. Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc-leiding en betonnen putten....

Deze werkzaamheden, die in verschillende fases worden uitgevoerd, gaan van maart tot en met medio oktober 2023 plaatsvinden. Vanaf de start zullen we u via BON een update (informatie + foto's) geven van de werkzaamheden en afsluitingen die erop dat moment zijn of binnenkort gaan plaatsvinden.

Update 18-4-2023: informatie en foto's in de fotogalerij.
Aannemer Dura Vermeer: Hierbij een update voor wat betreft de werkzaamheden aan de Herenweg in Noordwijkerhout. 

Het asfalteren van fase 1 is maandag 17 april volledig uitgevoerd, waarbij er een onderlaag en tussenlaag is aangebracht. Ook zijn er bij de oversteekplaatsen de betreffende witte markeringen aangebracht.

De rest van de week zullen nog de afrondende werkzaamheden plaatsvinden aan de bestrating en straatmeubilair. Als dit gereed is, zal de Herenweg met alle kruisingen, volgens afspraak op tijd opengesteld kunnen worden voor het Bloemencorso van vrijdag. 

Start fase 2
Maandag 24 april zal er dan gestart gaan worden met fase 2. Deze loopt van Schoolstraat 3 t/m Herenweg 36. Dit is vanaf de inrit van het Jozefplein tot aan het tankstation, de ingang van de Brink ter plaatse en de Koninginneweg blijven bereikbaar (zie kaartje). De uitrit van het Jozefplein is dan weer open, let op deze is voor in- en uitrijden. De werkzaamheden starten 24 april 2023 en duren tot begin juni 2023.

Het kan voorkomen dat we de planning vanwege het weer aan moeten passen. Als dat het geval is, ontvangt u hier bericht over. Door de werkzaamheden kan het zijn dat uw woning / locatie tijdelijk lastig bereikbaar is. Het kan voorkomen dat uw woning niet met de auto bereikbaar is, uw woning is wel te allen tijde bereikbaar per voet en fiets.

Wij zullen de trottoirs tijdelijk vervangen door middel van kunststof rijplaten. De Herenweg wordt op het betreffende gedeelte dan ook afgesloten voor al het verkeer. De volledige omleidingstekeningen kunt u vinden op de projectsite. Voor hulpdiensten is het vak wel te bereiken.

Indien uw woning niet bereikbaar is, zal ook uw inrit niet bereikbaar zijn. U wordt tijdens de werkzaamheden verzocht om elders in de wijk te parkeren. We doen ons best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Helaas is niet alle overlast te vermijden. Hiervoor vraag ik uw begrip.

Meer informatie vindt u op website van de gemeente Noordwijk: https://samen.noordwijk.nl/nl-NL/projects/herenweg/

Eerdere berichten:
Update 11-04-2023:
Informatie en foto's.