Datum: 01-06-2023 - 00:24
17
apr
'23
Feestelijke start van de nieuwe wijkvereniging van Duin en Dal. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's PR

Feestelijke start van de nieuwe wijkvereniging van Duin en Dal. (foto's)

Zondagmiddag 16 april was het feest in de woonwijk van Duin en Dal, op deze middag was er de officiële en feestelijke start van de nieuwe wijkvereniging. Onder toeziend oog van vele wijkbewoners, wethouder Dennis Salman en Roy van Schie van Welzijn Noordwijk, telde Rory af om vervolgens met een aantal andere kinderen een lint door te knippen waarmee de nieuwe wijkvereniging van Duin en Dal officieel van start is gegaan...

Het voorwerk werd gedaan door sociaal makelaar Roy van Schie van de gemeente Noordwijk. Hij adviseerde een aantal actieve bewoners om, na een aantal jaren met succes organiseren van Burendag en Halloween, een wijkvereniging op te richten om daarmee nog meer te kunnen betekenen voor alle bewoners in deze wijk.

Na wat onderzoek en informatie inwinnen bij de mensen in de wijk, werden op 16 december bij de notaris papieren ondertekend voor de nieuwe wijkvereniging. Het wijkverenigingsbestuur bestaat uit de vijf dames Carla, Nicole, Renate, Celina en Jeannette. De doelstelling van de nieuwe wijkvereniging is om 'jong en oud bij elkaar te brengen'.

De wijk heeft nu al ideeënbus en een 'Lief en Leed potje' net zoals meerdere straten in de gemeente Noordwijk. Buurtbewoner Marcel werd op deze dag 50 jaar en hij kreeg daarom als eerste iets uit het 'Lief en Leed potje'. En dat was een overheerlijke moorkop, want daar vraagt hij nog wel eens nadrukkelijk om met het buurtbakkie.

Wethouder Dennis Salman gaf in zijn woordje aan dat het belangrijk is om mensen bij elkaar brengen zoals eenzame ouderen. Het is goed om verbinding met elkaar te zoeken en dat werkt heel goed middels een wijkvereniging. De kernen van Noordwijk hebben al een aantal wijkverenigingen, maar Noordwijkerhout loopt daarin nog iets achter. De nieuwe wijkvereniging van Duin en Dal is op dit moment de tweede in de kern Noordwijkerhout. 

Na alle mooie woorden en het doorknippen van het lint werd het tijd voor de bubbels om te proosten en was er voor iedereen een heerlijke cup-cake gemaakt door de kanjers Nicole en Sofie. Daarna konden de aanwezigen kinderen zich uitleven op het springkussen en gehuurde spellen. Voor de volwassenen was het lekker bijkletsen en voor een aantal bewoners elkaar beter leren kennen.

Op het einde van de middag waren er voor iedereen overheerlijke pannenkoeken en chocomelk, gesponsord door een plaatselijke supermarkt. Het was een geslaagde feestelijke start van de wijkvereniging en nu op naar de eerst volgende activiteit en dat is deze week al met het leggen van een mozaïek in de tuin van de Witte Kerk.