Datum: 01-06-2023 - 01:35
14
apr
'23
Voortgang in ere herstellen 'Tuinen van de Bavo' de Engelse en Franse Tuin en Bavo-begraafplaats. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Voortgang in ere herstellen 'Tuinen van de Bavo': de Engelse en Franse Tuin en Bavo-begraafplaats. (foto's)

Met de projectontwikkelaar van Landgoed in den Houte op het Bavoterrein, zijn door de gemeente Noordwijk afspraken gemaakt over o.a. de restauratie en onderhoud van de Engelse Tuin, de Franse Tuin (voor het hoofdgebouw) en de Bavo-begraafplaats naast 't Hoogt. Deze gebieden op het Bavoterrein worden de 'Tuinen van de Bavo' genoemd. U heeft al eerder hier op BON kunnen lezen dat men hard bezig is met het in ere herstellen van...

de Engelse Tuin (klik hier) en de Franse Tuin (klik hier) en met een uitleg wat er gaat gebeuren. Ook op de oude Bavo-begraafplaats naast 't Hoogt, is men al die tijd druk doende. Deze week is een begin gemaakt met het terugplaatsen van de opgeknapte grafstenen.

Daarvoor is al de eerste nieuwe groenaanplant gerealiseerd en ook de verwijderde muur en hek aan de voorkant, zullen binnenkort opnieuw opgebouwd gaan worden. De weggehaalde beelden achterop de begraafplaats worden op dit moment nog opgeknapt of gaan vervangen worden door andere soortgelijke beelden. 

In de Engelse Tuin en Franse Tuin zie je aan de foto's in de fotogalerij, de vorderingen (met o.a. twee weides in de Engelse Tuin voor de Dierenhoeve) van het opknappen. Nu ook nog voorjaarstemperaturen en dan kan al het groen gaan uitlopen.

We hebben voor u foto's gemaakt van de huidige situatie en houden u op de hoogte over de verdere vorderingen van het opknappen en in ere herstellen van de 'Tuinen van de Bavo'.