Datum: 25-09-2023 - 01:28
09
apr
'23
Vier maanden celstraf voor verdachte brandstichting kas Van der Weijdenlaan.
Geschreven door Bron: Leidsch Dagblad
Foto's Redactie BON

OM eist 81 dagen jeugddetentie en 120 uur werkstraf voor 16-jarige Noordwijkerhouter wegens mishandeling.

In de nacht van 22 juni 2022 werd door een vriendengroep een man zwaar mishandeld in Noordwijk. Het slachtoffer is door de klappen en schoppen tegen zijn hoofd, voorgoed een deel van zijn zichtvermogen kwijtgeraakt. Leden van deze vriendengroep vielen het slachtoffer op straat aan. Hij werd tegen de grond geslagen en kreeg liggend van de vechtersbazen nog meer klappen en trappen te verwerken. Het slachtoffer, een zwemleraar, kon een maand lang...

niet lopen. Een 19-jarige jongen uit Nieuw-Vennep deelde de eerste drie klappen uit aan het slachtoffer, die daardoor tegen de vlakte ging. Volgens de officier van justitie had de vechtpartij een dodelijk afloop kunnen hebben. Het is een wonder dat het slachtoffer er nog is.

De officier van justitie eiste dan ook tegen de verdachte uit Nieuw-Vennep 136 dagen onvoorwaardelijke jeugddetentie en een werkstraf van 120 uur. Bovendien zou hij geplaatst moeten worden in een strak begeleidingsprogramma van de reclassering voor jeugdige ’hardekerncriminelen’.

Het OM verdenkt hem namelijk ook nog van een straatroof in Noordwijkerhout in oktober 2021. De jeugddetentie heeft hij al uitgezeten. 

De zaak tegen een andere verdachte van de vechtpartij, een 16-jarige jongen uit Noordwijkerhout, werd achter gesloten deur behandeld. Tegen hem werd 81 dagen jeugddetentie geëist, die hij ook al heeft uitgezeten, en eveneens een werkstraf van 120 uur.

De zaak tegen een derde verdachte, een 16-jarige uit Sassenheim, moet nog voorkomen. Het slachtoffer van de mishandeling eist een schadevergoeding van 22.000 euro van de verdachten. De uitspraken zijn over twee weken.