Datum: 30-05-2023 - 19:22
26
mrt
'23
Bloedhonden keuring op De Dierenhoeve. (foto's)
Geschreven door Dierenhoeve
Foto's Dierenhoeve

Bloedhonden keuring op De Dierenhoeve. (foto's)

Op zaterdag 25 maart vond op het terras van De Dierenhoeve, de internationale bloedhonden keuring KCM 2023 plaats. De konijnen en de kippen werden verplaatst, zodat zij geen hinder ondervonden van de komst van alle honden. Er waren 25 honden aanwezig, uit diverse Europese landen. Omdat het aantal Bloedhonden in Europa niet enorm is, worden keuringen goed bezocht door liefhebbers en fokkers van dit mooie ras. De bloedhond is een hondenras...

afkomstig uit België, waar bisschop Hubertus van Luik volgens een legende een hele meute van deze honden zou hebben gehouden. Ze worden daarom ook wel Sint-Hubertushond genoemd. Door zijn uiterlijk en kwaliteiten als speurhond was het ras geliefd bij de Franse koningen. Willem de Veroveraar bracht hem in 1066 naar Engeland.

De bloedhond is een speurhond met een sterk ontwikkeld reukvermogen. De hond wordt daarom gebruikt voor het opsporen van mensen. Vroeger werd hij vooral bij de hertenjacht ingezet. Hij kan een enkele dagen oud geurspoor nog volgen.

Onder toeziend oog van de jury werden de honden tot 15:00 uur gekeurd. Gelukkig bleef het tot de laatste keuring redelijk droog. Daarna begon het flink te regenen. Voor een groot aantal deelnemers werd er een heerlijk diner geserveerd, waarbij het gezegde “er passen veel makke schapen in een hok” heel toepasselijk was.

Het Koffiehuis werd door creatief schuiven met tafels en stoelen omgebouwd tot een klein restaurant. De deelnemers, bezoek en het team van De Dierenhoeve hebben genoten van deze dag!