Datum: 30-03-2023 - 14:31
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

19
mrt
'23
Een volle Tijdelijke Schelft geniet van heerlijke filmmuziek bij de 'Sjaan Gala Movie Night'. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Een volle Tijdelijke Schelft geniet van heerlijke filmmuziek bij de 'Sjaan Gala Movie Night'. (foto's)

Op zaterdagavond 18 maart gaf het coverorkest van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc een spetterend en muzikaal optreden in de tijdelijke Schelft met medewerking van toneelvereniging ODI. ODI was gelijk al bij het begin van de avond aanwezig, met een cameraploeg verwelkomde men alle bezoekers. Wel bijzonder was dat men nog met een Betamax-filmcamera opname maakten, benieuwd of dat nog om te zetten is naar digitaal..... 

Het thema van het concert was 'Sjaan Gala Movie Night'. Overal hingen er filmposters en veel bezoekers hadden zich na een oproep dan ook in gala uitgedost. Een zaal die trouwens lekker druk bezet was, de bezoekers gingen er helemaal klaar voor zitten in hun bioscoopstoel. 

Er kwamen vele muziekstukken van allerlei bekende oude en nieuwe films voorbij, heroïsche films met grote helden en bekende namen zoals James Bond en westernfilms van Enio Morricone. Maar ook recente muziek van actiefilms en bekende tekenfilms kwamen aan bod, met altijd op de achtergrond een groot scherm met de betreffende filmbeelden.

Als eerste trad het leerlingenorkest van de Sjaan met succes op en vervolgens was het de beurt aan het coverorkest onder leiding van dirigent Peter Habraken. De organisatie had ook weer twee geweldige solisten gevraagd om mee te werken aan dit gala-concert, namelijk de ondertussen in ons dorp hele bekende Sophie Warmerdam en Bart Weijers. 

Toneelvereniging ODI verzorgde de prima presentatie van deze gala-avond en tussen de muziekstukken door, waren er meerdere sketches met een humorvolle link met bekende figuren uit diverse films. Dit alles zorgde voor een geweldige topavond, die menige bezoeker heel veel plezier gaf en er met veel plezier op zal terugkijken.