Datum: 23-03-2023 - 21:30
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

15
mrt
'23
Aai en Edwin Heemskerk nemen deel aan 'De Oude Garde' kookcursus en bedanken kok Willem met een emmer....
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Aai en Edwin Heemskerk nemen deel aan 'De Oude Garde' kookcursus en bedanken kok Willem met een emmer...

Via zorgorganisatie Marente wordt er, sinds vorig jaar, een basiskookcursus gegeven in wijkcentrum de Spelewey in Voorhout. Deelnemers leren aan de hand van het Marente Kookboek, diverse heerlijke maaltijden bereiden. Onder begeleiding van kok Willem Vogels krijg je het koken onder de knie. Hoe maak je eenvoudig een gezonde maaltijd, welke ingrediënten zijn daarvoor nodig en in welke volgorde moeten ze bereid worden..

Na de cursus zijn de deelnemers in staat om maaltijden te bereiden zoals aardappelen met groente en vlees of vis, stamppot, pasta, witlof met ham en kaas of een maaltijdsoep. Na iedere kookles wordt onder het genot van een glaasje wijn of fris aan de gedekte tafel met zijn allen gedineerd. Gezelligheid staat natuurlijk voorop.

De cursus via Marente bestaat uit zes kooklessen van 2,5 uur in groepen van maximaal acht personen en dat kunnen mannen en/of vrouwen zijn uit verschillende woonplaatsen in de regio. Zo krijgt iedere deelnemer voldoende aandacht.

Er wordt gekookt uit het Marente Kookboek wat na de cursus tegen een kleine vergoeding aangeschaft kan worden. Voor meer informatie over de basiskookcursus en jezelf opgeven, kunt u vinden op de website van Marente, klik hier.

Dinsdagavond 14 maart was er weer een afsluiting van de basiskookcursus en dit keer namen daar ook twee Noordwijkerhouters daar aan deel. Aai en Edwin Heemskerk ontvingen net als de andere deelnemers, na het met goed vervolg afleggen van deze basiskookcursus, een heus certificaat van deelname uit handen van oud-Noordwijkerhouter kok Willem Vogels uit Voorhout.

Aai werd door een familielid opgegeven voor deze cursus, maar hij wilde niet alleen gaan. Neef Edwin zei toen tegen zijn oom dat hij hem wel wilde vergezellen tijdens deze cursus, je kan tenslotte op kookgebied altijd iets leren. Veel Noordwijkerhouters (en ook daarbuiten) kennen de familie Heemskerk vast wel van vroeger van mesthandel Heemskerk.

Jarenlang gevestigd op de Schulpweg en later verhuisd naar Gravendam, waar men nu met transportbedrijf Heemskerk-Slootweg succesvol aan de weg timmert. Natuurlijk is mest nog steeds een onderdeel van het vervoer en daarom brachten (directeur) Edwin en Aai (gepensioneerd) Heemskerk, een emmer vol met mest mee (er volgt nog meer) als bedankje voor de fijne kookcursus die de heren mochten ontvangen.

Achter de Spelewey is een mooie moestuin aangelegd en daar worden allerlei ingrediënten gekweekt voor o.a. kinderkookclub 'In den Voorhoutsche Pot' (al 24 jaar) en nu dus ook voor 'De Oude Garde'. De mest van Edwin en Aai voor de moestuin kan men dus heel goed gebruiken.

Op de groepsfoto staan de deelnemers met hun certificaat, uitgereikt door kok Willem Vogels:
Aai en Edwin Heemskerk uit Noordwijkerhout, John Warmerdam uit Noordwijk (vroeger wonend bij Piet Gijs net over spoor links), Jan-Willem Coebergh uit Oegstgeest, Floor van Egmond uit Valkenburg, Piet Verdergaal uit Voorhout en Richard van der Meer uit Noordwijk (helaas niet aanwezig).