Datum: 30-03-2023 - 12:45
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

13
mrt
'23
Drie keer 'Passie in Concert' op 7 en 8 april in Noordwijkerhout.
Geschreven door Passie van Noordwijkerhout
Foto's Passie van Noordwijkerhout

Drie keer 'Passie in Concert' op 7 en 8 april in Noordwijkerhout.

De Passie van Noordwijkerhout is bekend geworden door het opvoeren van het paasverhaal in 2015 rondom de Witte Kerk in Noordwijkerhout. Het hele dorp liep toen uit. Met meer dan 50 deelnemers zorgde deze organisatie voor een waar spektakel midden in het dorp. Omdat dit een groot succes was, heeft deze organisatie ook de jaren daarna niet stilgezeten. Zo voerde zij in 2016 ‘Noordwijkerhout in oorlogsjaren’...

op waar naast spelers, solisten en een geweldige band ook harmonieorkest De Jeanne d’Arc en een speciaal voor de deze gelegenheid samengesteld koor en kinderkoor meedeed. Meer dan 100 deelnemers zorgden ook toen voor een onvergetelijke avond voor duizenden mensen.

Maar het enthousiasme van deze organisatie hield niet op: nog datzelfde jaar verzorgden zij een geweldig, sfeervol concert in de Jozefkerk. Weer een jaar later werd de fabriekshal (toen nog Cremer) aan de Gooweg omgebouwd tot theater waar jongeren het passieverhaal opvoerden dat door de organisatie zelf herschreven was naar de huidige tijd.

Eind 2019 heeft de organisatie de Jozefkerk in Noordwijkerhout omgebouwd tot theater waar opnieuw een totaal-theater-evenement, zoals zij het zelf noemen, werd neergezet. Ook hier werkten zeer talentvolle zangers en muzikanten aan mee. Zelfs in een periode waarin ieder zich moest houden aan strikte maatregelen is het de organisatie gelukt om een tuin-concert te geven, ‘Sunset-garden’.

En de organisatie gaat door! 
Op vrijdag 7 (20.00u) en zaterdag 8 april (14.00u en 20.00u) staat het volgende evenement gepland. De hal van W.A.M. Pennings aan de Herenweg 348a in Noordwijkerhout wordt speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot het Tulpen-theater. Deze keer wordt het Passie-verhaal opgevoerd op een geheel andere wijze.

Over hoe dit eruit komt te zien wil de organisatie nog niet veel kwijt, maar dat het weer fantastisch wordt is wel duidelijk. Er wordt opnieuw gewerkt met fantastische muzikanten en solisten. En net als de tweede Passie is er een samengesteld koor waar speciaal voor deze show arrangementen voor zijn geschreven. Ook het podium, beeld, licht en geluid wordt weer spectaculair.

Wie is deze organisatie en waar halen zij toch hun energie vandaan?
De organisatie bestaat uit Ria Vink, Anita van der Zon, Martijn Pompe, Peter van den Berg en Martijn Barnhoorn (zie foto). “Al vanaf het eerste moment dat wij plannen hadden voor de eerste ‘Passie’ was er een klik”, zegt Ria Vink. “We liggen op één lijn en weten van elkaar waar we aan toe zijn”. “Iedereen heeft zijn eigen expertise”, zegt Martijn Pompe. “En met vragen kunnen we altijd bij elkaar terecht”.

Anita van der Zon geeft aan dat zij elkaar door hun enthousiasme blijven inspireren. “We blijven maar nieuwe plannen maken! Er liggen nog genoeg ideeën voor de komende jaren.” “We hebben alle vijf een passie voor muziek en theater. Dat is wat ons bindt” zegt Peter van den Berg. “En de after-party!” voegt Martijn Barnhoorn toe. “We hebben het ook altijd erg gezellig samen. Vergaderingen zijn een feestje.” “En daar ontstaan vaak de leukste ideeën”, vult Martijn Pompe aan. 

De organisatie doet het meeste zelf, geholpen door Yvonne Pompe en Pauline van Eeden. Zij schrijven zelf het script, schrijven zelf de arrangementen voor de band en verzorgen en regisseren zelf de repetities. Maar ook het regelen van o.a. EHBO, verkeersregelaars, borden aan de weg, advertenties, zoeken van sponsoren doen zij zelf. Zo hebben zij alle vijf een rol in deze voorstelling welke past bij hun eigen passie.

De organisatie geeft ook aan niet zonder al hun vrijwilligers te kunnen. “We hebben heel veel vrijwilligers”, zegt Ria Vink. “Wanneer wij hen vragen, zijn ze direct enthousiast om mee te helpen. Dat is iedere keer weer heel bijzonder. Daar zijn wij heel dankbaar voor. Zonder hen, zouden wij dit allemaal niet kunnen doen.”  

Ook een woord van dank aan al onze sponsors, fondsen en gemeente: Café van der Geest, Sercom Lisse, Vink Multimedia, De Koning Flowers, Markant Accountants, WAM Pennings, Fonds 1818, J.C. Ruigrok Stichting en Gemeente Noordwijk.

De kaartverkoop voor de nieuwe productie is inmiddels gestart. Uitvoeringen zijn 7 april 20.00u en zaterdag 8 april 14.00u en 20.00u, locatie: WAM Pennings Tulpentheater, Herenweg 348a, Noordwijkerhout. De kaarten zijn voor € 15,= te koop bij Vink Multimedia in NoordwijkerhoutBakkerij van Eeden in De Zilk en Reisbureau de Haan in Noordwijk.