Datum: 30-03-2023 - 13:47
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

10
mrt
'23
'Versterk jij de (jonge) adviesraad van Welzijnskwartier?
Geschreven door Welzijnskwartier
Foto's Redactie BON

Heb jij een mening over een iets mooiere wereld? Meld je dan aan voor de jongerenraad.

Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de jongerenraad van Welzijnskwartier voor jongeren in Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg, Lisse, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Warmond en Hillegom. Supertof dat je iets vindt. Dat je iets wilt veranderen. Dat je een mening hebt. En die mening horen we graag. Dus kom maar op met jouw ongezouten feedback op al die dingen waar jongeren mee te maken hebben. In de Jongerenraad...

kun je vertellen wat jij vindt dat er moet gebeuren. 
 
Waar worden jongeren blij van? Wat maakt ze boos? Wat vinden ze frustrerend? Waar gaan ze harder voor lopen? Waar komen ze hun bed niet voor uit? We horen het graag … van jongeren zelf. Van jou dus. Speciaal voor jongeren hebben we een adviesraad opgericht: de Jongerenraad. En die raad heeft snoeihard nieuwe jongens en meiden nodig met … jazeker … een mening.
 
Waar praat je over mee?
Onze Jongerenraad bestaat uit 6 jongens en meiden, tussen de 17 en 23 jaar. De Jongerenraad adviseert de mensen van Welzijnskwartier over de onderwerpen die opgepakt moeten worden. De manier waarop die onderwerpen onder de aandacht moeten komen.

Hoe we jongeren bij die onderwerpen moeten betrekken. En nog veel meer. Aan wat voor onderwerpen moet je dan denken? Nou, aan alles wat jij iedere dag ziet, leest en hoort op school, in je (bij)baan, op straat en online. Een greep:
 
- Eenzaamheid
- Genderdiscussies
- Lachgas
- Sexting op socials
- Jonge Oekraïense vluchtelingen
- Digitale kloof
- Sporten
- Overgewicht
- Leuke wijken
- Armoede
- Handhaving
- Nieuwe Nederlanders
- Loverboys
- Messen op straat
- Snel geld verdienen
 
‘Wow, allemaal heavy stuff’, horen we je denken. Dat klopt ook wel een beetje, maar de Jongerenraad is vooral ook leuk, gezellig en leerzaam. Dit vindt een van jouw voorgangers er bijvoorbeeld van.