Datum: 02-10-2023 - 06:46
10
mrt
'23
Man ernstig gewond na val van dak bij werkzaamheden Schulpweg. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Medische noodsituatie op de Schulpweg. (update: politie-video spoedbegeleiding ambulance)

Op maandagochtend 23 januari 2023 raakte een werknemer ernstig gewond na een val van een dak, bij sloopwerkzaamheden aan een schuur op de Schulpweg (klik hier voor het nieuwsitem). De hulpdiensten waren snel ter plaatsen, waaronder twee ambulances, meerdere politie-eenheden en een traumahelikopter. Na de stabilisatie van het slachtoffer is de man met spoed met een ambulance...

en onder begeleiding van motoragenten en een politieauto, naar een ziekenhuis worden vervoerd.

Op 9 maart heeft Verkeerspolitie Den Haag een video online gezet waarbij u meerijdt in de politieauto die samen met de motoragenten, de ambulance op een snelle en veilige manier door het verkeer loodsen op weg naar het LUMC-ziekenhuis in Leiden. 

Verkeerspolitie Den Haag: Spoedbegeleiding vanuit Noordwijkerhout naar het LUMC.
N.a.v. een medische noodsituatie van een patiënt heeft het ambulancepersoneel een aanvraag gedaan voor motorbegeleiding vanaf de Noordwijkerhout naar het LUMC. Deze aanvraag doen zij bij de meldkamer ambulance en nadat deze is goedgekeurd komt de aanvraag bij de meldkamer politie binnen.

Deze stuurt vervolgens de motorrijders van Team Verkeer aan. Eenmaal ter plaatse maakt de commandant van de motorrijders afspraken met de ambulancechauffeur met betrekking tot de route en het soort transport (glijdend/spoed/langzaam/snel etc.). Bekijk hieronder het filmpje.