Datum: 30-03-2023 - 12:49
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

09
mrt
'23
Dagboek verhuizing Dierenhoeve (14): De Dierenhoeve gaat weer verhuizen.
Geschreven door De Dierenhoeve
Foto's De Dierenhoeve

Kringloop Voorhout doet donatie aan de Dierenhoeve voor nieuwe professionele broedmachine.

De Dierenhoeve heeft een nieuwe professionele broedmachine gedoneerd gekregen van Kringloop Herenstraat in Voorhout. Ondanks dat De Dierenhoeve binnenkort weer van locatie moet wisselen, gaat het leven op De Dierenhoeve gewoon door. Dit betekent ook dat er weer kuikens zullen zijn ter educatie, maar ook om de toekomst bestendigheid van de kippen en eenden families op De Dierenhoeve te behouden...

De Dierenhoeve heeft gekozen om geen hanen te houden, om overlast in de buurt te voorkomen. Dus bevruchte eieren worden aangekocht bij andere kinderboerderijen. Zo kan er gekeken worden naar andere soorten kippen, bijvoorbeeld van zeldzame Nederlandse soorten zoals de Noord-Hollandse Blauwe en de mooie Barnevelder.

De Kringloop is 23 november 2017 met 23 vrijwilligers gestart aan de Herenstraat in Voorhout. De doelstelling is om zich in te zetten voor goede doelen in de gemeente Teylingen en de rand gemeenten. Ze zijn nu 6 jaar verder en er is al een bedrag van € 180.000,- aan verschillende doelen geschonken.

Goede Doelen kunnen een donatie aanvragen en dan wordt er door de vrijwilligers gestemd of dit gehonoreerd wordt. De aanvraag van De Dierenhoeve is met 90% van de stemmen goedgekeurd. Dit geeft aan dat De kringloop Herenstraat De Dierenhoeve een zeer warm hart toedraagt!

De Kringloop Herenstraat krijgt de spullen aangeleverd vanuit de gehele bollenstreek. Alles wordt nagekeken en schoon gemaakt voordat het de winkel in gaat. De Dierenhoeve is erg content met deze prachtige donatie, maar heeft nog meer geld nodig om de verhuizing en de nieuwbouw te bekostigen.

De Dierenhoeve is een zelfstandige stichting die met een kleine subsidie van de gemeente Noordwijk en verder de inkomsten via verkoop vanuit Het Koffiehuis en bijdrage van haar partners en projectontwikkelaars zorgt dat er straks weer een prachtige nieuwe Kinderboerderij zal zijn op Landgoed in den Houte.