Datum: 30-03-2023 - 14:10
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

06
mrt
'23
Groot onderhoud Herenweg fase 1 van start gegaan. (update informatie + foto's)
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk / Dura Vermeer
Foto's Google Maps / BON

Groot onderhoud Herenweg fase 1 van start gegaan. (update informatie + foto's)

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is, zoals al eerder bekend gemaakt, aan groot onderhoud toe. Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool aan vervanging toe is. Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc-leiding en betonnen putten....

Vanwege het veranderende klimaat koppelt de gemeente de kolken in de Herenweg van het bestaande riool af en sluit deze aan op de nog te realiseren infiltratieriool om het regenwater apart af te voeren. Ook wordt de bestaande persleiding onder het fietspad vergroot voor de nieuwbouwwijk Landgoed In den Houte.

Deze werkzaamheden, die van maart t/m medio oktober 2023 gaan duren, combineert men met enige aanpassingen aan de oversteek bij de Prinsenhofschool en de begraafplaats. Vanaf de start van de werkzaamheden zullen we u via BON een update geven van de werkzaamheden en afsluitingen die erop op dat moment zijn of binnenkort gaan plaatsvinden.

Update 6-3-2023:
Maandagochtend 6 maart hebben wethouder Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk en Pim van Veen, bedrijfsleider Dura Vermeer Infra, met het onthullen van het bouwbord het startsein gegeven voor de 1e fase van het Groot onderhoud aan de Herenweg in Noordwijkerhout. (zie foto's)

Gedurende de eerste fase werkt de aannemer in het gedeelte van de Langevelderweg tot aan de Schoolstraat/ingang kerkplein. (zie verder bericht 2-3-2023 en foto 1) Aan beide zijde van de afzettingen staan verkeersregelaars om het nog aanwezige verkeer in goede banen te leiden.

De eerste fase wordt medio april vlak voor de start van het Bloemencorso afgerond, zodat de praalwagens van het corso via de normale route door Noordwijkerhout kunnen rijden. Daarna gaat het gedeelte van fase 2 dicht en deze loopt dan van ingang kerkplein/Schoolstraat tot aan het eind van de Brink en het begin van de Koninginneweg. Later daar meer info over.

Update bericht 2-3-2023:
Dura Vermeer gaat in opdracht van de gemeente Noordwijk starten met de uitvoering van project GO Herenweg.

Werkzaamheden
De komende periode zal Dura Vermeer op de Herenweg werkzaamheden uitvoeren. De eerste fase is van de Herenweg 2 t/m Herenweg 14A. Voor een weergave hiervan zie de onderstaande afbeelding in de fotogalerij.

Planning
De werkzaamheden starten maandag 6 maart 2023 en duren tot medio april 2023 voor de eerste fase. Het kan voorkomen dat we de planning vanwege het weer aan moeten passen. Als dat het geval is, kunt u dat o.a. hier op BON lezen.

Is mijn straat nog wel bereikbaar?
Door de werkzaamheden kan het zijn dat woningen / locaties aan de Herenweg tijdelijk lastig bereikbaar is. Het kan voorkomen dat een woning niet met de auto bereikbaar is, de woningen zijn wel te allen tijde bereikbaar per voet en fiets. Wij zullen de trottoirs tijdelijk vervangen door middel van kunststof rijplaten.

Arriva:
Voor meer info omleiding Arriva, klik hier.

Afsluiting eerste fase gedeelte Herenweg vanaf maandag 6 maart.
Het gedeelte van de Herenweg, zoals in de afbeelding in de fotogalerij weergegeven, wordt dan vanaf maandag 6 maart afgesloten voor al het verkeer. Voor hulpdiensten is het vak wel te bereiken. De Herenweg wordt bij de kruising met de Dorpsstraat en Langevelderweg afgesloten. De Dorpsstraat, Langevelderweg en Victoriberg blijven tot aan de wegafzetting wel voor het verkeer bereikbaar.

De afsluiting voor de geplande werkzaamheden stopt bij de ingang van het parkeerterrein van de Sint Jozefkerk en de uitgang van de Schoolstraat. Het parkeerterrein bij de Sint Jozefkerk is dus wel bereikbaar maar alleen ter hoogte van de Schoolstraat, let op dit is dan wel in- en uitrijden. De normale uitrit van het parkeerterrein is dus afgesloten en ook is de ingang van de Kleine Schoolstraat niet bereikbaar.

Parkeren
Indien een woning niet bereikbaar is, zal ook de inrit van de woning niet bereikbaar zijn. Bewoners wordt tijdens de werkzaamheden verzocht om elders in de wijk te parkeren.

Huisvuil
Tijdens het werk kan de vuilniswagen de afgesloten delen van de straat niet bereiken. Wij vragen de bewoners om hun huisvuil gewoon voor hun eigen deur aan te bieden. Wij zullen er zorg voor dragen dat het huisvuil op de juiste locatie wordt aangeboden.

We doen ons best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Helaas is niet alle overlast te vermijden. Hiervoor vraag ik uw begrip. Meer informatie vindt u op https://samen.noordwijk.nl/nl-NL/projects/herenweg/2

Eerder bericht:
Aanbesteding 'groot onderhoud Herenweg' gegund en start werkzaamheden medio maart 2023.