Datum: 30-03-2023 - 13:43
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

03
mrt
'23
Tespelduyn ontvangt voor 5e opvolgende jaar het gouden duurzaamheids-keurmerk Green Key.
Geschreven door Landgoed & Golfbaan Tespelduyn
Foto's Landgoed & Golfbaan Tespelduyn

Tespelduyn ontvangt voor 5e opvolgende jaar het gouden duurzaamheids-keurmerk Green Key.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, circulaire economie en milieubewustzijn maken onmiskenbaar onderdeel uit van onze huidige samenleving. Meer en meer organisaties nemen initiatieven om binnen hun beleid concreet en zichtbaar vorm te geven aan de pijlers milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Binnen Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is duurzaamheid volledig in de bedrijfsprocessen geïntegreerd en als bevestiging hiervan ontvingen...

directeur Peter Duivenvoorde en coördinator duurzaamheid Jos Ploeg na een strenge keuring voor het 5e opvolgende jaar wederom het gouden certificaat van Green Key.

5x goud
Een trotse Jos Ploeg licht toe; “Ik vind het enorm mooi en dankbaar werk om de duurzaamheid voor Tespelduyn te coördineren. “Middels Green Key toont Tespelduyn aan dat MVO, milieu & duurzaamheid onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Met onder andere een milieubewuste afvalscheiding, gecertificeerde schoonmaakmiddelen, milieubewust watergebruik, grote maatschappelijke betrokkenheid en voeding en drank met de juiste keurmerken dragen wij op energieke wijze en met gepaste trots de bedrijfsfilosofie uit, waarbij geen concessies worden gedaan aan comfort en kwaliteit”, vervolgt Ploeg.

“Het is bijzonder dat Tespelduyn in het bezit is gebleven van het gouden certificaat terwijl de keuringen steeds strenger worden. Voor het gouden certificaat moet je voldoen aan de zwaarste duurzame criteria. Bijzondere waardering ontvangen wij voor het feit dat wij groenten en fruit uit de kas van de buurman gebruiken voor onze gerechten, onze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. en het duurzame beheer van de gebouwen en de golfbaan”.

“Green Key geeft aan dat het echt bijzonder is indien een bedrijf vijf keuringen achter elkaar wordt goedgekeurd én het gouden keurmerk behoudt” vult Peter Duivenvoorde aan. “In Nederland zijn wij het enige restaurant op een golfbaan dat aan deze strenge eisen voldoet”, vervolgt Duivenvoorde. “Met dit gouden keurmerk verwachten wij zeker sterk te groeien met zakelijke bijeenkomsten voor het bedrijfsleven en de overheid. Immers, de overheid en ook de lagere overheden zijn verplicht om goederen en diensten duurzaam in te kopen”.

Green Key
Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche en de zakelijke markt. In Nederland zijn ruim 700 bedrijven Green Key gecertificeerd en wereldwijd zijn er maar liefst 3700 bedrijven met Green Key in 67 landen.

Om het Green Key keurmerk te mogen dragen moeten bedrijven voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen, onderverdeeld in 12 thema's. Deze normen zijn vastgesteld door de Foundation for Environmental Education en worden periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke keurmeester.

Nog duurzamer
De verduurzaming wordt verder uitgebreid op Tespelduyn. “Wij moeten denken en de generaties na ons en met de huidige milieuproblematiek is duurzaam ondernemen een must geworden”, aldus Duivenvoorde. “Eind maart openen wij de 150 m2 nieuwbouw aan het restaurant en uiteraard hebben wij nieuwe mogelijkheden om te verduurzamen niet aan ons voorbij laten gaan.

De aanschaf van een kleine 300 zonnepanelen verspreid over het landgoed en een warmtepomp voor het hoofdgebouw zijn daar voorbeelden van, maar we trekken dit uiteraard nog breder door,” aldus Duivenvoorde. “Tegenwoordig maait de greenkeeper zelfs met een volledig elektrische grasmaaier de greens,” vult hij trots aan.

Meer informatie via www.greenkey.nl en www.tespelduyn.nl