Datum: 30-03-2023 - 17:43
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

02
mrt
'23
Shantykoor 't Bollenhart reikt 'Daan de Ridderbokaal' uit aan Theo Hogervorst.
Geschreven door Shantykoor ’t Bollenhart
Foto's Shantykoor ’t Bollenhart

Shantykoor 't Bollenhart reikt 'Daan de Ridderbokaal' uit aan Theo Hogervorst.

Jaarlijks wordt tijdens de algemene ledenvergadering de 'Daan de Ridderbokaal' uitgereikt aan iemand of een groep die zich extra verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging. Zingen is de passie van het koor. Maar voordat er gezongen kan worden, moet er nog heel wat gebeuren. Voor de repetities staan de stoelen klaar, zijn de muziekstandaards in elkaar geschroefd en is de muziek aangesloten. Bij een optreden gaat alles mee in kisten, vanuit de bus of auto naar het podium gebracht en weer aangesloten...

De zangers pakken een blauw liedboek uit de kist en na het zingen wordt alles weer netjes opgeruimd. Veel werk, maar vele handen maken licht werk, is bij ons het motto.

Aan al die mannen die al het sjouwwerk verrichten is een groot compliment en een oprecht dank-je wel namens het hele koor op zijn plaats. Eén van die mannen doet het sjouwwerk al vanaf het begin. Hij weet precies waar alle kabels naar toe moeten en hoe ze aangesloten moeten worden. Hij verzorgt de blauwe boeken zodat er goed gezongen kan worden bij de optredens.

Hij verzorgt de muziekinstallatie zodat de solisten luid en duidelijk hoorbaar zijn. Gekscherend wordt er weleens gezegd: “Die grote handen aan die kleine knopjes van de muziekinstallatie……..”. Maar die grote handen werken al vele jaren voor ons koor. De man die zich al jaren zo heeft ingezet is Theo Hogervorst. Onder een welverdiend applaus werd de bokaal door de voorzitter Jaap Beunder aan een zeer verraste Theo uitgereikt.