Datum: 30-03-2023 - 13:24
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

28
feb
'23
Test elektrische laadkabel van start in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Gemeente Noordwijk

Test elektrische laadkabel van start in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

12 deelnemers uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn geselecteerd voor het praktijkonderzoek met de FlatPower-laadkabel. Is plat ook praktisch? Het onderzoek daarvan start snel! Binnen een mum van tijd hadden zich voldoende deelnemers aangemeld voor het onderzoek. Zij gaan de komende maanden hun elektrische auto opladen met deze superplatte laadkabel en onderzoeken hoe dat bevalt. De FlatPower is platter dan plat....

Heel geschikt om de elektrische auto mee op te laden, zo lijkt het. Maar is het echt een fijne, veilige en geschikte alternatieve oplaadmogelijkheid in de openbare ruimte?

Looptijd
Dat gaan de deelnemers ervaren. Het verkennend onderzoek in de praktijk start binnenkort. Het onderzoek duurt in 1e instantie 6 maanden. Aan de hand van tussentijdse evaluaties kan de onderzoeksperiode daarna worden verlengd met 3 tot 6 maanden. Uiteraard is het gewenst om de volledige periode te doorlopen, tot een maximale termijn van 12 maanden.

Waarop wordt gelet
Tijdens de evaluaties staan de onderzoekers samen met de gebruikers stil bij vragen als: zijn er storingen, zijn er meldingen over overlast of hinder en zijn er gevaarlijke situaties geweest? Dat willen het bedrijf en de gemeente weten. Ze bouwen daarmee een zaak op.

Je kunt er 1 tegenkomen
Het onderzoek vindt plaats op straat. Hierdoor kunnen inwoners de FlatPower tegenkomen. Wie wil kan eigen ervaringen direct melden bij Lencon BV. Op deze wijze kunnen uw ervaringen worden meegenomen in de evaluaties. Ook leuk. Maak eens een praatje met de deelnemers en stel ze vragen over hun deelname. Waar ze tegen aan lopen.

Verkennend onderzoek in de praktijk
Ook in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk neemt het aantal elektrische voertuigen toe. De gemeente werkt daarom aan het mogelijk maken van openbare elektrische laadmogelijkheden. Alles op alles om elektrisch rijden sterk te ondersteunen.
In samenwerking met Lencon BV start de gemeente Noordwijk met een verkennend onderzoek in de praktijk.

Gericht op het opladen van elektrische voertuigen op straat, vanaf een particulier laadpunt met een specifieke platte laadkabel: de FlatPower. Met het onderzoek in de praktijk wordt onderzocht of de FlatPower in de openbare ruimte een veilige, alternatieve oplaadmogelijkheid biedt.

Zo kan de gemeente Noordwijk een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen op het gebied van elektrische laadinfrastructuur. In Noordwijk. De regio. Maar ook in heel Nederland. Want daaraan is behoefte nu elektrisch rijden door is gebroken en veel mensen hun elektrische auto direct opladen met de zonnestroom die ze zelf opwekken.

Meer informatie
Ben je de FlatPower tegengekomen en wil je jouw ervaringen doorgeven? Stuur jouw bevindingen direct doorDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lees meer over Lencon BV.
Lees meer over de kabel.
Lees ook ons eerder verschenen bericht 'Mensen die elektrische laadkabel willen testen'.