Datum: 02-10-2023 - 10:49
27
feb
'23
Scouts vieren Baden-Powelldag met zwemmen en pannenkoeken. (foto's)
Geschreven door Scouting Bosgeest
Foto's Redactie BON

Scouts vieren Baden-Powelldag met zwemmen en pannenkoeken. (foto's)

Zwemmen, glijden, spelen en ravotten in het zwembad en vervolgens hongerig een stapel lekkere pannenkoeken opeten! Zo vierden de scouts van Bosgeest de verjaardag van de oprichter van Scouting. Rond 22 Februari vieren scouts over de hele wereld de verjaardag van de oprichter van Scouting: de heer Baden-Powell. Ook de meer dan 100 leden van Scouting Bosgeest in Noordwijkerhout vieren deze dag. Afgelopen zaterdag om 13:00 uur vertrokken ze naar zwembad de Wasbeek...

in Sassenheim om daar 2,5 uur lang te spetteren. Alle jeugdleden waren te vinden in het water. Toen de leden terugkeerden op het clubhuis aan de Van der Weijdenlaan, hadden vrijwilligers van de groep hele hoge stapels pannenkoeken gebakken.

Om de pannenkoeken lekker warm te houden, werden zij bewaard in wollen dekens. De scouts konden direct aanschuiven en genieten van heerlijke pannenkoeken met stroop of suiker. Na een half uur waren alle pannenkoeken opgepeuzeld en gingen de kinderen na een leuke middag weer naar huis.

Vanaf nu gaan de vrijwilligers zich richten op de Koningsmarkt tijdens Koningsdag. Er staat dus weer een druk en leuk voorjaar voor de deur waar u later zeker meer over hoort.