Datum: 25-09-2023 - 02:43
26
feb
'23
Ed en Dia zijn hulpdiensten na medisch noodgeval bijzonder dankbaar.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Ed en Dia zijn hulpdiensten na medisch noodgeval bijzonder dankbaar.

Vrijdag 20 januari begon in de ochtend vroeg als een gewone werkdag voor Ed en Dia, wonend in een woning op de Victoriberg. Ed was opgestaan om naar zijn werk bij de DMN te gaan, toen hij plotseling flink onwel werd. Om Dia te waarschuwen liep hij naar boven naar de slaapkamer om hulp aan haar te vragen. Eenmaal daar aangekomen viel hij op bed en gaf bij Dia aan dat het helemaal niet goed ging met hem. Dia belde onmiddellijk het alarmnummer 112...

ze werd direct goed te woord gestaan. Ondertussen werden de verschillende hulpdiensten gealarmeerd, omdat het gelijk duidelijk was dat het een zeer serieuze melding betrof. De eerste ambulance was rap ter plaatse waarna snel de tweede volgde en er ook nog een politie-eenheid arriveerde. Ambulancemedewerkers ontfermde zich gelijk over Ed en één van de andere medewerkers was vanaf dat moment beschikbaar voor Dia om haar bij te staan.

De brandweer werd opgeroepen want Ed moest met spoed naar een ziekenhuis vervoerd worden, maar medisch gezien mocht hij niet met een brancard via de huistrap naar beneden gedragen worden. De brandweer van Noordwijkerhout en de ladderwagen van Noordwijk kwamen snel ter plaatse en iedereen van de verschillende hulpdiensten deden rustig en gedisciplineerd wat er van ze gevraagd werd in deze medische noodsituatie.

De ambulancemedewerkers hadden geconstateerd dat Ed onwel was geworden door een gescheurde aorta en dat is levensbedreigend. Later vertelden men Ed en Dia dat vier op de vijf mensen het thuis, onderweg naar het ziekenhuis of tijdens de operatie een gescheurde aorta niet overleven. De Victoriberg was, tijdens het door de brandweer met de ladderwagen naar beneden takelen van de brancard, afgezet door de politie zodat de hulpdiensten hun werk veilig en snel konden doen.

Met spoed is Ed vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij gelijk naar de operatiekamer werd gebracht. De operatie slaagde, ondanks de sombere vooruitzichten, gelukkig wonderwel goed voor Ed en Dia. Na de operatie zat Ed een paar dagen later na een stukje lopen op een stoel in de gang van het ziekenhuis, toen hij een ambulancemedewerker herkende van het gebeuren op 20 januari.

Ed vroeg aan hem of hij afgelopen vrijdag op de Victoriberg was geweest om hem hulp te bieden en de man gaf aan dat hij aanwezig was ter plaatse. Het eerste wat hij daarna tegen Ed zei was, "jeetje zeg, je bent nog gelukkig bij ons". Ook de dokter gaf bij Ed en Dia aan dat Ed een paar engeltjes op zijn schouder heeft gehad.

Maar dat niet alleen, want Ed en Dia willen dankzij deze weg alle hulpdiensten heel hartelijk bedanken, voor de zeer professionele manier van helpen door ambulance-, politie- en brandweermedewerkers. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat Ed het heeft  overleefd. Een zeer gemeend en bewonderingswaardig 'dank je wel' voor alle hulpdiensten ter plaatse en dat mag ook wel eens hardop gezegd worden; aldus Ed en Dia.