Datum: 25-09-2023 - 02:38
24
feb
'23
Brand in bedrijfspand op de Walserij. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's 112 Duin en Bollenstreek

Brand in bedrijfspand op de Walserij. (foto's)

In een bedrijfspand aan de Walserij op Gravendam is vrijdagmiddag 24 februari rond de klok van 15.45 uur brand uitgebroken. Het vuur ontstond volgens de brandweer ten gevolge van werkzaamheden op het dak. Via het dak zijn waarschijnlijk vuurdeeltjes in de ventilatiepijp terechtgekomen en daardoor ontstond binnen in het pand brand. Al snel schaalde de brandweer op naar grote brand. Hierop kwamen meerdere korpsen uit de omgeving ter plaatse om te assisteren....

In het pand zat een gitaarmakerij, de brand ging gepaard met veel rook. De brandweer heeft diverse panden moeten forceren om bij de brandhaard te komen. Ook werden van bovengelegen ruimtes de ramen door de brandweer ingegooid om bij de brand te kunnen komen.

Uiteindelijk kon de brandweer het vuur blussen. Door een goede brandwerende scheiding is de brand beperkt gebleven tot het brandadres. Er is veel flinke rook- en waterschade in het pand. De twee panden eromheen liepen ook rookschade op.

De eigenaar heeft een eerste bluspoging gedaan en heeft hierbij rook ingeademd. Hij is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Salvage zal de eigenaren bijstaan in de afhandeling van de schade.

Klik hier voor meer foto's op 112 Duin- en Bollenstreek.