Datum: 30-03-2023 - 12:31
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

24
feb
'23
Kinderen van de Regenboogschool in actie voor Giro 555 'Help slachtoffers aardbeving'.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kinderen van de Regenboogschool in actie voor Giro 555 'Help slachtoffers aardbeving'.

Op vrijdagochtend 24 februari werd er bij Jenaplanschool de Regenboogschool een inzamelingsactie gehouden, waarbij de opbrengst via Giro 555 gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het initiatief werd genomen door de klas van groep 6-7-8 (De Gouden Lama's) van de  juffen Jenny en Jitske en de actie werd ondersteund door alle groepen 6-7-8 van de school. Het begon afgelopen week met het inzamelen van lege flessen en...

vervolgens was er vrijdagochtend een verkoopmarkt, waarop kinderen o.a. zelfgemaakte spulletjes en lekkernijen verkochten. Zo waren er onder andere lekkere cup cakes, limonade, popcorn en kon iedereen eigengemaakte sieraden en nog veel meer kopen voor het goede doel.

Buiten werd er (helaas in de regen) door de kinderen van de verschillende groepen een sponsorloop gehouden, waarbij de kinderen voor ieder hardgelopen rondje geld ontvingen van vaders, moeder, opa's en oma's voor Giro 555. (zie foto's groep Juf Mieke)

Op een Jenaplanschool leert men de kinderen om zich bewust te zijn van de wereld om ons heen en betrokken te zijn bij wat er in de wereld gebeurt. De aardbeving met de verschrikkelijke gevolgen houdt natuurlijk ook de kinderen erg bezig en ze wilden graag wat doen om te helpen. Het initiatief voor de sponsorloop en de markt kwam vanuit de kinderen zelf. Daarnaast hebben ze het evenement ook grotendeels zelf georganiseerd.

Het werd een mooie ochtend vol met activiteiten en veel ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden die de kinderen kwamen aanmoedigen en wat kochten op de markt. Vrijdagmiddag konden de kinderen al een tussenstand bekendmaken van maar liefst € 4.054,20 wat er tot nu toe ingezameld is. Maar er komt de komende dagen als het goed is nog meer bij, na de voorjaarsvakantie wordt dan het totaalbedrag bekendgemaakt voor Giro 555.