Datum: 30-03-2023 - 16:22
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

24
feb
'23
Lancering van 2-jaarlijkse kunstmanifestatie Biënnale Noordwijk.
Geschreven door Biënnale Noordwijk
Foto's boven gemeente NWK en in fotogalerij Eelkje Colmjon

Lokale kunstenaars kunnen zich aanmelden voor expositie Biënnale Noordwijk.

Op 21 maart gaat Biënnale Noordwijk van start en aanvullend daarop opent op 29 mei een expositie van Noordwijkse kunstenaars in Streekmuseum Veldzicht. Deze expositie is onderdeel van een breed randprogramma waarmee Biënnale Noordwijk de verbinding legt tussen het grootschalige hoofdprogramma en de lokale/regionale cultuurwereld. De organisatie nodigt kunstenaars van harte uit om zich aan te melden. Het thema van Biënnale Noordwijk is...

‘Transities’ en handelt over de stroomversnelling aan veranderingen waarin mens en natuur zich bevinden, specifiek gericht op het Noordwijkse landschap. Ook voor de aanvullende expositie is de organisatie op zoek naar werken die handelen rond het Noordwijkse landschap en/of een toekomstvisie bieden.

Het hoofddoel van de expositie en van Biënnale Noordwijk als geheel is het stimuleren van kunst en cultuur in Noordwijk door middel van een wisselwerking tussen internationale, nationale en lokale kunstenaars.

Brede initiatieven
De expositie is één van vele culturele activiteiten die bij Biënnale Noordwijk aangesloten zijn. Op het randprogramma staan onder meer live portretsessies van de MEERkunstenaars, het kunstwerk ‘Changes’ als startpunt voor de nieuwe voorstelling van KunstKlank en een midzomernachtsdiner in samenwerking met het Schilderfestival.

Mirjam Flik, zakelijk leider van Biënnale Noordwijk: ‘De kunstenaars van Biënnale Noordwijk behoren tot de landelijke of zelfs internationale top. Zij vormen het hoofdprogramma, maar we willen ook zeker ruimte en gelegenheid bieden aan lokale kunstenaars en initiatieven. We hopen dat het hoofdprogramma, de lokale expositie en de overige randprogrammering zullen samensmelten en zorgen voor een Noordwijkse lente en zomer vol kunst.’

Over Biënnale Noordwijk
Vanaf 21 maart krijgt gemeente Noordwijk een expositie met veertien kunstwerken in de buitenlucht. De eerste editie met als thema ‘Transities - kunst op geestrijke gronden’ is geïnspireerd op het thema van het landschap dat de komende jaren sterk zal veranderen en de veerkracht van mens en natuur. Biënnale Noordwijk duurt t/m 21 augustus 2023, is vrij toegankelijk en volgt een duidelijke route langs de dorpskernen, kerktuinen, landgoederen en het strand.

Alle Noordwijkse kunstenaars worden uitgenodigd om zich aan te melden voor de expositie. Wegens beperkte ruimte vindt een selectie plaats, deze is in handen van de Noordwijkse BKOR Adviesraad. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen en opmerkingen zijn ook zeer welkom op dit mailadres.

Kijk voor meer informatie op www.biennalenoordwijk.nl