Datum: 30-03-2023 - 12:53
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

22
feb
'23
Vragen over hoogte WOZ-waarde? Bel naar Belastingen Bollenstreek.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Vragen over hoogte WOZ-waarde? Bel naar Belastingen Bollenstreek.

Binnenkort valt ie weer op de mat. Het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Vragen over de WOZ-waarde? Bel met een taxateur van met Belastingen Bollenstreek. Bij het vaststellen van de WOZ-waarde gaat Belastingen Bollenstreek zorgvuldig te werk. Zij baseren de waarde op verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de buurt. Rond de peildatum van 1 januari 2022 was er sprake van een overspannen markt. In die periode zijn de WOZ-waarden in de regio met gemiddeld 14% gestegen...

Uitschieters naar boven en naar beneden zijn dus mogelijk. WOZ-waarde huisje

Taxateur aan de telefoon
Bent u het oneens met de vastgestelde WOZ-waarde? Belastingen Bollenstreek richt speciaal voor vragen over de WOZ-waarde een telefonisch spreekuur in. Drie weken lang zitten ervaren taxateurs klaar om u te woord te staan. Als blijkt dat er een fout is gemaakt, dan herstellen zij deze. Dat bespaart u veel tijd en het is goedkoop!

Als u er per telefoon niet uitkomt, kunt u alsnog een bezwaar indienen bij Belastingen Bollenstreek. U kunt bellen naar 071-3660255. Het telefonisch spreekuur is van 23 februari tot en met 17 maart, maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Is het druk? Dan wordt u snel teruggebeld.

Taxatieverslag
U kunt ook eerst het taxatieverslag van uw woning bekijken. Op dit verslag staan 3 verkochte woningen waarmee uw woning is vergeleken en waarop de waarde is gebaseerd. Op www.belastingenbollenstreek.nl vindt u meer informatie over hoe u deze kunt opvragen.

Zelf bezwaar maken
Een bezwaar indienen kunt u ook gemakkelijk zelf, online. Vul hiervoor het formulier in op de website www.belastingenbollenstreek.nl Dit is gratis en kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

No cure no pay is niet gratis
‘Gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via een no cure no pay bureau is steeds meer in trek. Gratis is het echter niet. Belastingen Bollenstreek maakt veel kosten als deze bureaus voor u bezwaar maken. Uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. Als u van plan bent bezwaar te maken via zo’n bureau, kijkt u dan eerst eens op www.belastingenbollenstreek.nl