Datum: 23-09-2023 - 03:52
22
feb
'23
Een Blik van bovenaf op het 'Konijnverbranden' als afsluiting van een fantastisch carnaval 2023. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Een Blik van bovenaf op het 'Konijnverbranden' als afsluiting van een fantastisch carnaval 2023. (foto's+filmpje)

Traditiegetrouw eindigt het carnaval in Kokkerhout met het 'Konijnverbranden' op de Brink en zo gelukkig ook dit jaar weer na twee coronajaren van niet. De stoet vertrok onder aanvoering van de brandweer van Noordwijkerhout en natuurlijk de muzikale klanken van blaaskapel de Koetillers vanaf de Dorpsringweg voor de Witte Kerk. Het Konijn wordt zoals gebruikelijk om 20:11 uur in de fik gestoken, om daarmee het einde van 5 dagen vol leut en gezelligheid symbolisch af te sluiten...

Maar eerst waren daar nog de dank-je-wel speeches met een kleine weemoed traan, van Prins Jubel en Prinses Emerald van de Babyfaaten en Prins Gerrit Heen-en-Weer en Prinses Ciclista. Ze bedankten iedereen in het Kaninefaatenrijk voor een fantastisch carnaval van 2023.

Burgemeester Wendy Verkleij kreeg tot haar opluchting van de Prins de sleutel weer terug van het gemeentekantoor op de Herenweg, want ze wilde na een paar dagen vrij weer heel graag aan het werk..... Hulde was er van de burgemeester voor alle vrijwilligers die het carnaval in Kokkerhout hebben mogelijk gemaakt. "Heel graag tot volgend jaar" aldus de enthousiaste burgemeester.

De redactie van BON zocht het dit keer het wat hogerop want we mochten, met toestemming van Prins Gerrit Heen-en-Weer, plaatsnemen bovenop de Prinsenwagen om vanaf daar het 'Konijnverbranden' te aanschouwen en ook rechtstreeks te verslaan via Facebook voor de mensen thuis, klik hier voor het filmpje. Kokkerhout tot volgend jaar!