Datum: 30-03-2023 - 17:12
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

19
feb
'23
Carnavalsoptocht slingert (ondanks 2 in de weg staande paaltjes) eindelijk weer door De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Carnavalsoptocht slingert (ondanks 2 in de weg staande paaltjes) eindelijk weer door De Zilk. (foto's)

Onze lieve heer is niet alleen een Noordwijkerhouter maar gelukkig ook een Zilker, want ook op zondagmiddag was het met een zonnetje (en minder wind) uitstekend vertoeven bij de carnavalsoptocht van de Duinknijnen in De Zilk. Om 13.11 uur ging de grote carnavalsstoet voorspoedig van start op de Zilkerduinweg, maar op het eind van de Hafkenscheidtlaan in de bocht met de Goudenregenstraat ging het toch bijna mis....

De carnavalswagen van de Kaninefaaten met Prins Gerrit Heen-en-Weer en Prinses Ciclista bleek in de beruchte Zilkse bocht toch een probleem te hebben en daarmee leek het de Zilkse carnavalsoptocht tot stilstand te brengen. In de bocht stonden twee paaltje flink in de weg voor de lange carnavalswagen van Prins Gerrit Heen-en-Weer. 

Anders dan de naam van de Prins der Kaninefaaten doet vermoeden kon men de wagen niet even heen-en-weer steken om zo de bocht toch te kunnen nemen...... Gelukkig had Prins Gerrit Heen-en-Weer de juiste onderdanen en materiaal bij zich, binnen no time werden de palen uitgegraven en aan de kant gelegd.

Met dit snelle handelen kon de Zilkse carnavalsoptocht toch weer snel zijn weg vervolgen en slingerde ook deze optocht na drie jaar eindelijk weer door de straten van het Zilkse rijk van Prins Smokey en Prinses Twenty van de Duinknijnen en Prins Sonic en Prinses Sterretje van de Dwergknijnen. De prijsuitreiking volgde daarna in een gezellige Duinpan, later de prijswinnaars.

Veel plezier met de foto's van Blik Op De Zilk.