Datum: 30-03-2023 - 17:09
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

14
feb
'23
Kringloopwinkel Noordwijk(erhout) deelt cheques uit aan Zonnebloem NWH en seniorenmiddag Kaninefaaten.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Wendy Weijers

Kringloopwinkel Noordwijk(erhout) deelt cheques uit aan Zonnebloem NWH en seniorenmiddag Kaninefaaten.

Stichting Kringloopwinkel Noordwijk/Noordwijkerhout heeft dinsdagmiddag 14 februari twee cheques uitgedeeld aan twee instanties in Noordwijkerhout. De Zonnebloem, vertegenwoordigt door Bettie van der Klugt en Joke van Collenberg en Carnavalsvereniging De Kaninefaaten, vertegenwoordigd door Jacques van Diemen en Nol den Elzen, kregen uit handen van Ed de Ridder van de Kringloopwinkel...

een prachtige cheque uitgereikt. De Kaninefaaten ontvingen een cheque van €1500,- om te besteden aan de seniorenmiddag met de carnaval, De Zonnebloem ontving een cheque van € 500,- wat gebruikt gaat worden tijdens activiteiten met leden van de Zonnebloem of een attentie.

De stichting steunt elk jaar diverse lokale goede doelen, waarbij zij het liefst de meest behoeftigen van de gemeenschap willen steunen. In het verleden werden bijvoorbeeld de Noordwijkse Voedselbank, duo-fietsmaatjes, Vluchtelingenwerk, Munnekeweij, Het Windkrachthuis, het dierenasiel en diverse muziekverenigingen ondersteund.

De Stichting Kringloop Noordwijk/Noordwijkerhout is in 2012 opgericht. Doel van de stichting is het doen hergebruiken van goederen en materialen, het geven van voorlichting en het scheppen van zinvol werk. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken o.a. door het inzamelen, repareren en verkopen van goederen en materialen via hun Kringloopwinkels.

Ook zorgen zij voor het leeghalen van huizen, die bezemschoon worden opgeleverd. Er werken ongeveer 70 vrijwilligers. Wie nog een plezierige en nuttige werkomgeving zoekt, of wil terugkeren op de arbeidsmarkt kan zeker bij de Kringloopwinkels terecht.