Datum: 30-03-2023 - 16:39
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

09
feb
'23
Grote zorgen bij Raamwerk over veiligheid bij vervoer kinderen met jeugdhulp door wegvallen vergoeding.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Wethouder Salman beantwoordt rondvragen NZLokaal over: veiligheid en hogere kosten vervoer kinderen met jeugdhulp.

Op 27 januari plaatsten we een nieuwsitem op BON over de brief (klik hier) van Stichting Raamwerk aan de gemeente Noordwijk. In de brief uitte men grote zorgen over de veiligheid bij vervoer van kinderen met jeugdhulp, door het wegvallen van de vergoeding door SOZ. In de commissievergadering Welzijn van 8 februari stelde Karin Meiland van NZLokaal drie vragen...

in de rondvraag over hetzelfde onderwerp. 

Toelichting:
NZLokaal heeft vernomen dat er vanuit SOZ aangegeven is, dat vervoer niet meer gefinancierd wordt voor kinderen met jeugdhulp. Dit heeft tot gevolg dat er veel losse taxi’s taxiritten zijn wat leidt tot hogere kosten en zeer onveilige situaties.

Rondvragen NZLokaal en deze werden beantwoordt door wethouder Dennis Salman:

Vraag 1:
Heeft de gemeente hier kennis van genomen?

Vraag 2:
Dit is natuurlijk een vreemde situatie die niet logisch klinkt, zou de portefeuillehouder hier invloed op kunnen uitoefenen en deze situatie kunnen verbeteren.

Vraag 3:
Er zijn zelfs kinderen die thuis moesten blijven omdat er geen vervoer was, hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Antwoord op de vragen door wethouder Salman:
Naar aanleiding van de vragen is de wethouder er dinsdag 8 februari gelijk ingedoken, de situatie was bij de wethouder daarvoor niet bekend. Er zijn door de wethouder vragen gesteld aan de SOZ (Service Organisatie Zorg) voor een uitleg op o.a. de brief van Raamwerk. De SOZ heeft in een reactie aan de wethouder aangegeven daar later op terug te komen.

Wat wel vaststaat dat, en dit was ook gelijk de grootste zorg van de wethouder, dat het geen Noordwijkse kinderen betreft die thuis hebben gezeten (zie vraag 3).

De wethouder gaf verder aan dat als er ontwikkelingen zijn op dit vlak, omdat het ook Noordwijkse gezinnen raakt, dat hij daar later op terugkomt naar de commissie.

Mevrouw Meiland van NZLokaal gaf als reactie op de wethouder aan dat ondanks het geen Noordwijkse kinderen betreft, het voor alle kinderen net zo erg is ook al wonen ze niet in de gemeente Noordwijk.

Redactie BON:
Ondanks dat de brief van het Raamwerk al op 30 januari is verstuurd naar de gemeente, kon de wethouder op 8 februari nog geen antwoord op de rondvraag en brief geven.

Dit met betrekking op de bezuiniging bij het vervoer van de jeugdhulp en de mogelijke consequenties daarvan. Dit wat betreft de veiligheid van de kinderen en dat het wellicht zelfs ook nog tot hogere kosten kan gaan leiden. Zie ook de brief van Raamwerk.