Datum: 29-03-2023 - 12:03
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

30
jan
'23
Druk bezocht Winterconcert van Vrijetijdsorkest St. Jeanne d’Arc. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Druk bezocht Winterconcert van Vrijetijdsorkest St. Jeanne d’Arc. (foto's)

Op zondagmiddag 29 januari gaf het Vrijetijdsorkest van St. Jeanne d'Arc een mooi winterconcert in het verenigingsgebouw van de Sjaan, De Parade aan de Van der Weijdenlaan. De Parade was 'niet uitverkocht' maar dat kwam omdat de toegang gratis was. Wel heel fijn voor het orkest, de zaal was tot de laatste stoel bezet waaronder wethouder Roberto ter Hark van de gemeente Noordwijk. De muziekcommissie van het orkest...

had samen met de dirigent Dominic Sierat weer een heel gevarieerd en passen muziekprogramma samengesteld voor dit concert. Hoewel het nieuwe jaar al weer aardig op streek is, ontbraken de bekende nieuwjaarsmelodieën niet bij het winterconcert. 

Het Vrijetijdsorkest van St. Jeanne d'Arc werd, op voorstel van Cees Romijn, eind van dit jaar 17 jaar geleden opgericht door Henk de Bruin en Theo Duivenvoorden. De eerste ledenlijst vermeldt 21 leden, dirigent Sjef Weijers en contactpersoon Henk de Bruin.

'Seniorenorkest' stond er toen bovenaan de ledenlijst, maar 4 dagen later kwam er toch een nieuwe naam 'Vrijemiddagorkest' op de aanwezigheidsmatrix. Ook dat duurde maar een paar dagen. Nu is er een terechte trots op het Vrijetijdsorkest. Het orkest is actief met zelfs vijf tot zes optredens per jaar. Niet alleen in Noordwijkerhout maar ook regionaal.