Datum: 23-03-2023 - 22:53
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

04
feb
'23
Een ode aan 33 jaar Tonneprossen Gerrit Heen en Weer. (foto's en filmpjes o.a. 1e Pros Gerrit in 1991)
Geschreven door Redactie BON
Foto's BON en PR

Een ode aan 33 jaar Tonneprossen Gerrit Heen en Weer. (foto's en filmpjes o.a. 1e Pros Gerrit in 1991)

Sinds 1981 organiseren de Kaninefaaten al het Kokkerhoutse Tonneprossen, de eerste jaren werd dit gehouden in Residentie Café Van der Geest. Vervolgens vond het een aantal jaren plaats in De Schelft en sinds 2001 is het weer terug in de oude vertrouwde Café Van der Geest. Op vrijdagavond 13 januari vond het Tonneprossen van het jaar 2023 daar ook weer plaats. Maar liefst zes kandidaten...

streden om de titel Tonneprosser 2023. Aan het eind van de avond bleek Guus Geluk volgens de jury de beste Prosser van 2023 te zijn en hij ontving de Jaap Aartman-Bokaal.

Eén van de zes deelnemers was Gerrit (Prins) Heen en Weer. Gerrit had daarbij al van te voren aangekondigd dat zijn drieëndertigste (3x11) pros, tevens zijn allerlaatste pros zou zijn in zijn zeer lange carrière als Kokkerhoutse Prosser.

Hij deed zijn allerlaatste Pros met (heen en) weer een lekkere dosis humor en na afloop kreeg Gerrit van de Kaninefaaten een mooie oorkonde en een beker voor 33 jaar deelname aan het Tonneprossen. Dit fantastische carnavalsrecord van Gerrit Heen en Weer zal niet gauw verbeterd gaan worden.

Gerrit mocht trouwens vorig jaar als eerste toetreden tot het Tonneprossersgilde. Dit jaar werd door hem 'De Buuf' (Leontine van der Klugt) uitgeroepen tot ‘Prosser van het Jaar’ en voorzien van de Tonneprossersgilde-wisselbeker.

De Buuf treedt nu ook toe tot het Tonneprossersgilde en samen kiezen ze in 2024 weer de ‘Prosser van het Jaar’, dit voor degene die zijn of haar sporen ruimschoots heeft verdiend in het Tonneprossen sinds 1981.

Als eerbetoon aan 33 jaar Prosser Gerrit Heen en Weer hebben al het film en fotomateriaal bij elkaar gezocht wat we als BON online konden vinden. Er staan zes Prossen van Gerrit op YouTube die u hieronder kunt bekijken.

De nieuwste maar tevens ook de oudste, is de eerste Pros van Gerrit in 1991 (met dank aan Richard Vink). Het Tonneprossen vond toen plaats in De Schelft en als debutant won Gerrit, als de eerste Kokkerhoutse Oliesjeik, gelijk de toen nog Henk Bemelman-wisselbokaal. We wensen u veel kijkplezier en Gerrit jij bedankt voor al je 33 Prosoptredens.

* Gerrit Heen-en-Weer 1991 > (eerste pros van Gerrit Heen en Weer)

* Gerrit Heen-en-Weer 2015 > https://youtu.be/DDj5k6g3DfM

* Gerrit Heen-en-Weer 2016 > https://youtu.be/nULk-RHD86o

* Gerrit Heen-en-Weer 2018 > https://www.youtube.com/watch?v=p4bW3z9vY78

* Gerrit Heen-en-Weer 2019 > https://www.youtube.com/watch?v=Be4Hj-9CONQ

* Gerrit Heen-en-Weer 2023 > https://youtu.be/ErLhFdh_tWQ