Datum: 28-01-2023 - 15:17
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

21
jan
'23
Burgemeester Wendy Verkleij, Zilkers en carnavalsverenigingen feliciteren 55-jarige Duinknijnen op jubileumreceptie.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Burgemeester Wendy Verkleij, Zilkers en carnavalsverenigingen feliciteren 55-jarige Duinknijnen op jubileumreceptie.

Op 15 oktober 1968 was het zover, de eerste Prins der Duinknijnen werd benoemd. Henk Nederstigt ging dit jaar het Duinknijnenrijk voor als Prins Hendrikus den Eerste. Het begon allemaal met een papieren hoed als steek, want de echte steken waren er nog niet. De eerste feesten werden gegeven en zo is het carnaval in De Zilk geboren. Inmiddels zijn ze 55 jaar verder...

en uitgegroeid tot een gezellige, grote vereniging en niet meer weg te denken uit het carnavalsleven in de Bollenstreek. Ieder jaar wordt er uitgebreid carnaval gevierd met leuke feesten, zoals het Sixteen+ Ball op de vrijdag, de themafeesten op de zaterdag- en maandagavond en natuurlijk de grote optocht op zondag. Dit jaar is er zelf een feest op de zondagavond: de Deutsche Abend is eenmalig terug.

Het 55-jarig jubileum wordt dit jaar uiteraard ook groots gevierd. Zo was er vanmiddag (21 januari) een jubileumreceptie in de Duinpan, met bezoek van vele Zilkers en collega-carnavalsverenigingen uit de gemeente Noordwijk maar ook van daarbuiten.

De Duinknijnen werden door de aanwezigen uitgebreid gefeliciteerd met hun jubileum en als speciale gast was daar ook burgemeester Wendy Verkleij. Zij bracht de felicitaties over namens het gehele college van B&W en alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Na de verschillende speeches werd er met alle leden en de vele andere vrijwilligers die deze vereniging rijk is een groepsfoto ter herinnering genomen.

Vanavond wordt er een groot knalfeest gehouden in De Duinpan van De Zilk. Er zullen optredens zijn van Davy Miller en Justen de Wildt van de Bolle Jan Show waarin oud-Hollandse meezingers centraal staan. Ook is er DJ aanwezig die ervoor zal zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

Voor de kinderen wordt er dit weekend ook iets georganiseerd, namelijk de bakkiesmiddag op zondag 22 januari. Wil je bij deze evenementen aanwezig zijn? Voor meer informatie en de kaartverkoop kun je terecht op de website www.duinknijnen.nl/kaartverkoop/ of vanavond nog aan de deur.