Datum: 28-01-2023 - 13:40
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

21
jan
'23
Zuid-Hollands Landschap zoekt 658 nieuwe Beschermers! Doe je mee?
Geschreven door Het Zuid-Hollands Landschap
Foto's Zuid-Hollands Landschap

Zuid-Hollands Landschap krijgt met 663 nieuwe beschermers een overweldigende steun voor nieuwe natuur.

Afgelopen jaar sloten we af met een actie om 658 nieuwe Beschermers (donateurs) te werven. Dit aantal was minimaal nodig om de recent aangekochte gronden (o.a. een duingebied bij de Langevelderslag) tot nieuwe natuur te kunnen ontwikkelen. Maar liefst 663 mensen gaven gehoor aan onze oproep, waar we ontzettend blij mee zijn. Dat betekent dat...

onze boswachters de beheerplannen de komende jaren volledig kunnen gaan uitvoeren. Daarmee creëren we meer ruimte voor de steenuil, zandhagedis, koekoeksbloem en al die andere soorten die thuishoren in onze provincie. Een opsteker voor de natuur!

Natuur ontwikkelen, hoe doen jullie dat?
Als het gaat om voormalig grasland of bouwland, dan maaien we verschillende keren en zaaien we een mix van kruiden die in het gebied thuishoren. Daarna laten we de natuur in alle rust haar weg vinden. Zo ontstaat in enkele jaren een bloem- en kruidenrijk gebied, waar bijen, vlinders en vogels volop van profiteren.

Soms moet een gebied eerst ontdaan worden van mest- en gifstoffen. Dan graven we de grond een stukje af voor we het gebied kunnen verschralen. In een filmpje laat boswachter René zien hoe we dat bijvoorbeeld in de uiterwaarden aanpakken.

Nog geen Beschermer?
In Zuid-Holland hebben we de minste natuur van alle provincies. Daarom doen wij er alles aan om dieren en planten te beschermen, zodat jij ervan kunt blijven genieten. Klik hier om je aan te melden.

Het Zuid-Hollands Landschap.