Datum: 23-09-2023 - 03:15
20
jan
'23
Voedselbanken Bollenstreek ontvangen bijdrage Rabo Impactfonds.
Geschreven door Rabobank
Foto's Rabobank

Voedselbanken Bollenstreek ontvangen bijdrage Rabo Impactfonds.

Rabobank vindt het belangrijk dat de toegang tot voldoende gezond voedsel voor bewoners in de regio beschikbaar is en blijft. Om die reden, is samen met een afvaardiging van de ledenraad, besloten een extra bijdrage vanuit het coöperatief dividend uit te keren aan de vier voedselbanken in de regio Bollenstreek. Onlangs ontvingen zij uit handen van Ferry Huurman, coöperatief Directeur Rabobank Bollenstreek, ieder een cheque...

met een bedrag van 2.500 euro.

''Met uitreiken van de voedselpakketten draagt de voedselbank indirect bij aan een financieel gezond leven, een thema dat de Rabobank hoog op de agenda heeft staan’, licht Ferry Huurman toe De voedselbanken zijn blij met de donatie van Rabobank Bollentreek. In de regio Bollenstreek maken ongeveer 190 huishoudens gebruik van de voedselbank.

Door de hoge inflatie en hogere energiekosten is er een stijging te zien in het aantal huishouden dat behoefte heeft aan een voedselpakket. Met deze extra bijdrage kunnen de voedselbanken bij de lokale ondernemers zelf verse producten (bijvoorbeeld groente, fruit en eieren) aanschaffen die de voedselbanken in mindere mate aangeleverd krijgen. De donatie is daarom buitengewoon welkom.

Over het Rabo Impactfonds
Als coöperatieve bank investeert Rabobank een deel van de winst in maatschappelijke en/of innovatieve projecten van verenigingen, stichtingen en organisaties uit de omgeving. Bij voorkeur projecten die grote maatschappelijke impact hebben en aansluiten bij thema’s die Rabobank ondersteunt: Financieel Gezond leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en initiatieven die bijdragen aan de Energietransitie.

Meer informatie over het Rabo Impactfonds of een aanvraag indienen? Kijk op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/bollenstreek/onze-cooperatieve-bijdrage