Datum: 02-10-2023 - 11:04
18
jan
'23
Heerenclub De Zilk start jubileumjaar met nieuwjaarsreceptie. (foto's)
Geschreven door Heerenclub De Zilk
Foto's Heerenclub De Zilk

Heerenclub De Zilk start jubileumjaar met nieuwjaarsreceptie. (foto's)

Op vrijdag 13 januari j.l. was Heerenclub De Zilk te gast bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk voor hun nieuwjaarsreceptie. 2023 is een speciaal jaar voor de Heerenclub, want inmiddels bestaan zij alweer twintig jaar. Reden te meer om voor deze gelegenheid een bijzondere locatie te kiezen. Na binnenkomst werden zij welkom geheten door General Manager Stephan Stokkermans, waarna vervolgens...

voorzitter Martijn van Opzeeland het woord nam en eenieder meenam in een stukje geschiedenis van de Heerenclub. Het was 27 september 2002, dat de allereerste bijeenkomst van de Heerenclub plaats vond. Het bestuur van onze club in oprichting bestond uit Paul de Groot, Tino de Groot, Mart Geerlings, Ton Opdam en Peter Nederstigt.

Deze bijeenkomst betrof eigenlijk nog een kennismakingsavond, waarvan het bestuur in oprichting hoopte dat er zoveel mogelijk van de aangeschreven potentiële leden op af zouden komen. Spreker van die allereerste avond was Dhr. Piet Broekhof, destijds voorzitter van Sociëteit Ondernemers Noordwijkerhout. (SON).

Het streven was om minimaal 30 leden te werven en wat bleek dat werden er maar liefst 45. Dit aantal bleek het gewenste fundament en op 1 januari 2003 werd onze vereniging officieel opgericht. Paul werd voorlopig tot voorzitter gebombardeerd en leden konden zich verkiesbaar stellen voor een bestuursfunctie, waarna een heuse bestuursverkiezing op vrijdag 21 maart 2003 zou volgen.

Het bestuur van het 1e uur bestond uit voorzitter Paul de Groot, secretaris Ton Opdam, penningmeester Tino de Groot en bestuursleden Mart Geerlings, Peter Nederstigt, Piet van Haaster en Jan Duivenvoorden.

Nu 20 jaar later, is de Heerenclub uitgegroeid naar ruim 70 leden, hebben zij vele sprekers mogen verwelkomen, mochten zij binnenkijken bij diverse bedrijven, zijn ze verwend met gezellige feestavonden en hebben ze genoten van leuke en bijzondere activiteiten tijdens hun uitgaansdagen.

Heerenclub De Zilk keek niet alleen maar terug, maar ook vooruit. De afgelopen 20 jaar zijn voorbij gevlogen, de wereld veranderd snel en een belangrijke vraag was dan ook hoe zij als vereniging meegaan in deze veranderingen. Een lastige opgave, maar de eerste brainstormsessies hierover, hebben inmiddels plaatsgevonden.

Naast het gezellige samenzijn, kreeg de Heerenclub ook een unieke kijk achter de coulissen van Huis ter Duin, waar uitgebreid werd ingegaan op het bezoek van de voormalige Amerikaanse President Barack Obama. Naast een bezoek aan de penthouses, feestzalen en keuken van Latour, eindigde de rondleiding in de wijnkelder.

De avond werd voortgezet aan de gezellige bar waar nog lang werd nagepraat over dit bijzondere hotel. Heerenclub De Zilk kijkt terug op een geslaagde avond en kijkt graag vooruit naar mooi en gezellig jubileumjaar.

Voor meer informatie over Heerenclub De Zilk, verwijzen wij u graag naar de website: www.heerenclubdezilk.nl