16
jan
'23
'Bewegen voor Ouderen' weer van start in de Maasgaarde en Puyckendam.
Geschreven door KBO Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

'Bewegen voor Ouderen' weer van start in de Maasgaarde en Puyckendam.

Als de leeftijd tussen de 60 en de 90 jaar komt, word je van nature al wat strammer. Blijven bewegen is dus het grote advies! In SOP Puyckendam en in de Maasgaarde komen wekelijks ouderen bij elkaar om de spieren soepel te houden. Er zijn op meerdere dagen groepen actief en voor ieder niveau is er wel een geschikte groep. Aerobic/gym: Voor de fitte senioren is er een actieve groep bestaande uit conditie/aerobic oefeningen...

Bij de lessen ligt het accent op bewegen op muziek uit uw jongere jaren, in combinatie met spierversterkende en conditionele oefeningen. De oude hits zwepen ons lekker op. Ook is er aandacht voor de balans en de bewegelijkheid van de gewrichten. U werkt aan uw lichaam op uw eigen niveau, met of zonder materialen. Dit alles gebeurd staand of vanaf de mat. Gezelligheid en het meedoen op eigen tempo staat centraal tijdens de lessen.

Bewegen op en om de stoel
Lang staan is niet meer voor iedereen mogelijk en dan is stoelgym een uitstekend alternatief. Als je op een stoel zit, zijn er nog heel veel mogelijkheden om te bewegen. Zittend in een kring komen de voetjes van de vloer, gaan de armen de lucht in en worden er met behulp van materialen allerlei gymnastische oefeningen gedaan. Voor wie het wel lukt zijn er elke les ook staande oefeningen met gebruik van de stoel.

Iedere week maken we gebruik van materialen, telkens iets anders. We werken onder andere met ballen, (drum)stokjes of een stuk elastiek. We kunnen alle kanten op, zolang we maar bewegen en het gezellig is met elkaar. Na afloop drinken we gezellig een kopje koffie met elkaar.

Beweeggroep met gymoefeningen op de mat
Bij deze lessen ligt de focus, in het begin van de les, op het opwarmen van het lichaam. Op de achtergrond zal er muziek aan te pas komen en ook volgen er spierversterkende en conditionele oefeningen. Er is speciale aandacht voor de coördinatie, het evenwicht en de soepelheid.

Tevens worden concentratie- en geheugenoefeningen gedaan. U werkt aan uw lichaam op uw eigen niveau, met of zonder attributen. Dit alles gebeurd staand of vanaf het matje. Voor iedereen is de les te volgen.

Kijk voor de tijden en locatie op de website: www.kbo-noordwijkerhout.nl