15
jan
'23
Jan Aartman winnaar Maestro 2022-2023. (foto's)
Geschreven door De Harpe Davids
Foto's BON > Filmpje Flashlight Fotografie

Jan Aartman winnaar Maestro 2022-2023. (foto's + update filmpje)

Zaterdagavond 14 januari vond de finale plaats van Maestro Noordwijk 2022 - 2023. In een volle (tijdelijke) de Schelft streden de overgebleven kandidaten Jaap Meiland, Willy Heemskerk en Jan Aartman om de felbegeerde bokaal. De organiserende Harpe Davids Noordwijkerhout deed de aftrap. Zij zette de toon met het openingsgedeelte van ‘Also sprach Zarathustra’ van Richard Strauss en de Notenkrakerssuite...

van Tchaikovsky in een modern jasje. Na het welkom door voorzitter Bas van der Tang namen Ard Zandbergen en Sjaak van den Berg de presentatie ter hand. De Maestro's in spe dirigeerden vervolgens elk een hen toegewezen muziekstuk: voor Jaap was dat My Dream met een mooie bugelsolo van Margreth de Groot, voor Willy Huntsman’s Holiday, met een hoofdrol voor de hoornisten, en voor Jan Trumpet Filigree, waarbij de hele trompetsectie voor het voetlicht trad.

Daarna speelde het orkest onder leiding van vaste dirigent Sjaak Verloop de Alvamar Overture. Hij dirigeerde aansluitend het Leerlingeorkest dat drie korte stukken ten gehore bracht en daarna ter afsluiting, samen met het grote orkest, muziek uit de film La Vita e Bella. In de tweede ronde dirigeerden de drie kandidaten een stuk dat ze in de voorrondes al hadden gespeeld. Jan had gekozen voor Vivo per lei, Willy hield het op The James Bond Theme en Jaap koos voor Voulez-vous van Abba.

Een mooie gelegenheid voor de jury om de vorderingen van de kandidaten te beoordelen. Terwijl de jury daarna in conclaaf ging speelde het orkest o.l.v. gastdirigent Paul Martens Le Gendarme de Saint-Tropez. Daarna waren de Maestro-kandidaten uit de voorronden aan de beurt: begeleid door Sjaak Verloop en Paul Martens dirigeerden Els Houwaart, Louky Crama, Linda Versteege, Philip Akerboom en Toon van Tol in estafettevorm de Radetzky Mars van Johann Strauss sr. Helaas ontbrak Maestro-kandidaat Stephan Stokkermans.

Als voorzitter van de jury sprak Herma van Piekeren daarna, mede namens Hendrik Jan Lindhout en Ria Vink, het verlossende woord: Maestro 2022-2023 is Jan Aartman. Onder groot applaus reikte Bas van der Tang hem de Maestro Bokaal 2022-2023 uit, waarna het orkest zeer toepasselijk ‘We Are The Champions’ liet horen.

Ook deze tweede editie van Maestro was een groot succes! Dank aan al die mensen die met veel inzet dit evenement tot stand hebben gebracht. Dank aan de sponsoren, dank aan het publiek, maar vooral: dank aan de kandidaten!

7. Drie finalisten Maestro bekend. 

6. Maestro 2022-2023 van start gegaan! Wie gaan door naar de volgende ronde? (foto's+filmpje)

5. Maestro: coachende dirigenten, juryleden en presentatoren.

4. Voorstellen van de laatste drie kandidaten voor tweede editie van Maestro.

3. Voorstellen van de volgende drie kandidaten voor tweede editie van Maestro.

2. Voorstellen van eerste drie kandidaten voor tweede editie van Maestro.

1. Negen BN-ers bij de tweede editie van Maestro.