Datum: 01-10-2023 - 17:54
14
jan
'23
Guus Geluk winnaar Tonneprossen 2023. (foto´s + 6 filmpjes prossen)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Flashlight Fotografie / Wendy Weijers / BON

Guus Geluk winnaar Tonneprossen 2023. (foto´s + 6 filmpjes prossen)

Het is de Tonneproscommisie der Kaninefaaten (De Senaat) ook dit jaar weer gelukt om een geweldige avond vol humor te organiseren met het Tonneprossen 2023 in Residentie Café Van der Geest. Maar liefst zes kandidaten streden op vrijdagavond 13 januari om de titel Tonneprosser 2023. Het is altijd heel dapper als je voor de eerste keer meedoet en dat deed Geesje Schrama als Geesje Coldewaaaaajer....

De andere vijf prossers hebben één of zelfs heel veel meer evaringsjaren in de ton zitten en dat waren Thijs Bakker (Thijs Boulanger), Leontien van der Klugt (De Buuf), Dirk van der Voort (Dirk Deurmat), Gerard Rotteveel (Gerrit Heen-en-Weer) en Guus de Jong (Guus Geluk) de winnaar van het afgelopen seizoen. 

Gerrit (Prins) Heen-en-Weer had al van te voren aangekondigd, dat zijn drieëndertigste pros, tevens zijn laatste pros zou zijn op deze avond. Hij deed zijn allerlaatste pros en na afloop kreeg Gerrit een mooie oorkonde en een beker voor 33 jaar deelname aan het Tonneprossen en dit fantastische carnavalsrecord zal niet gauw verbeterd gaan worden.

Een hele leuke prosavond waarin natuurlijk werd teruggekeken op het afgelopen jaar en menig politiek en ook dorps onderwerpen aan de orde kwam. Verschillende plaatselijke politici en andere dorpsgenoten werden er ludiek flink op de hak genomen. Tijdens de pauzes waren er muzikale en gezellige optredens van de Koetillers.

Als eerste nam na de 6 prossers Prins Heen-en-Weer de microfoon. Gerrit mocht vorig jaar als eerste toetreden tot het Tonneprossersgilde. Dit jaar werd door hem 'De Buuf' uitgeroepen tot ‘Prosser van het Jaar’ en voorzien van de wisselbeker. Zij treedt nu ook toe tot het Tonneprossersgilde en samen kiezen ze in 2024 weer de ‘Prosser van het Jaar’, die zijn of haar sporen ruimschoots heeft verdiend in het Tonneprossen.

De juryleden van de 'Van den Bergen' Peter, Ria en Kees, waren er weer als vanouds bij om de deelnemers van commentaar te voorzien en in een vol Café Van der Geest te jureren. Aan het eind van de avond werd, in het bijzijn van wethouder Theo Alkemade en burgemeester Wendy Verkleij en echtgenoot, natuurlijk de winnaar van het Tonneprossen 2023 in Kokkerhout bekend gemaakt. 

Na een kortstondig onderhoud werd al snel de winnaar van Tonneprossen 2023 door de jury bekendgemaakt en dat werd voor het 2e jaar op rij: Guus Geluk. Hij kreeg verdiend de Jaap Aartman Bokaal uitgereikt door Prins Heen-en-Weer & Prinses Ciclista van de Kaninefaaten. 

Foto's staan in de fotogalerij. Klik op de link voor de 6 filmpjes (BON) van de prossen.

* Guus Geluk > https://youtu.be/yjHEtaBTfBA

* Gerrit Heen-en-Weer > https://youtu.be/ErLhFdh_tWQ

* Geesje Coldewaaaaajer https://youtu.be/vshRw0XTu8U

* Thijs Boulanger https://youtu.be/9JUODJNn5bI

* Dirk Deurmat https://youtu.be/d4PpqqnTohY

* De Buuf https://youtu.be/fPNoZD6nY9s