Datum: 04-06-2023 - 02:38
12
jan
'23
De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Bollenstreek.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek
Foto's Bibliotheek Bollenstreek

De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Bollenstreek.

Van 25 januari tot en met 4 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. De Bibliotheek Bollenstreek organiseert in deze periode verschillende waarbij het belang van voorlezen aan het jonge kind centraal staat: Voorlezen beleef je samen. Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen reizen we naar alle hoeken van de wereld...

we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens overgaan. Daarnaast zorgt een voorleesmoment tussen jou en je (klein)kind voor een mooie band en herinneringen. Weet jij nog welk boek er vroeger aan jou werd voorgelezen? Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de bibliotheek. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kindje past.

Dit jaar is het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje verkozen tot Prentenboek van het Jaar. De feestelijke activiteiten bij de Bibliotheek staan in het teken van dit prentenboek en zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Dit is het programma tijdens De Nationale Voorleesdagen:

• 25 januari t/m 4 februari: Kleurwedstrijd
Kom de vestiging mooier maken met prachtige kleurplaten. Haal je kleurplaat op bij de balie en teken mee! De mooiste kleurplaat wint het Prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje.

• Kinderboekenyoga
Het prentenboek van het jaar wordt tot leven gewekt met yoga! Houdt jouw kind van bewegen, spelletjes spelen en op avontuur gaan? Kom dan naar de kinderboekenyoga-workshop en ontdek wat het voor jouw kind kan doen.

• Theatervoorstelling | Max en het rommelfeest
Bij deze voorstelling zit je niet stil: dans, zing, bedenk en beweeg mee.

• 1 februari | Pyjama voorleesfeestje
Kom in je lievelingspyjama met knuffel naar de bibliotheek en luister naar het Prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje.

Op de website van de Bibliotheek Bollenstreek vind je alle datums, tijden en locaties. Ga naar www.bibliotheekbollenstreek.nl/nvd 

Gratis bibliotheekabonnement
Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus gauw tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw (klein)kind (0 tot 6 jaar) naar de bibliotheek en ontvang bij je inschrijving het leuke voorlees-vingerpoppetje van Maximiliaan cadeau.

Alle informatie over de Nationale Voorleesdagen is te vinden op de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/nvd