08
jan
'23
Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2023 stage 5: The day after the crash. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Screenshots RTL7 en Firemen Dakarteam

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2023 stage 7: 11e plaats en 13e in algemeen klassement. (foto's)

Het Firemen Dakarteam van captain en chauffeur Richard de Groot uit Noordwijkerhout (eigenaar Formule2 tankstations), leverde afgelopen januari nog een topprestatie met het behalen van de 9e plaats in het eindklassement van de Dakar Rally 2022. Op 31 december 2022 stond het team voor de 7e keer weer aan de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally 2023. De Dakar Rally is van 31 december 2022...

tot 15 januari 2023 en voor de 4e keer te gast in Saudi-Arabië. Het wordt de langste rally sinds de komst van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Men start vanuit het ‘Sea Camp’ aan de Rode Zee en finishen ruim twee weken later in Dammam aan de Perzische Zee op 15 januari 2023.

Een route tussen twee zeeën, bestaande uit 15 racedagen, inclusief een vierdaagse naar het ‘Empty Quarter’, waarbij de totale af te leggen afstand op 8.549 kilometer komt, waarvan 4.706 kilometer aan special.

Dagboek Firemen Dakarteam stage 7: 11e plaats en 13e in algemeen klassement.
Verslag Rally Maniacs:
De truckrace beleeft een renaissance na jaren van ongebreidelde Russische dominantie. Het is niet verwonderlijk dat een groot aantal kandidaten strijdt voor het recht om de troon te erven, te beginnen met de winnaar van vandaag, Janus van Kasteren, die de vorige keer vijfde werd.

De Nederlander pakte vandaag zijn eerste overwinning, waarmee hij het aantal eerste overwinningen in deze editie op drie bracht en de opkomst van een nieuwe generatie molochs aankondigde. Van Kasteren, de protegé van De Rooy, sluit zich aan bij Mitchel van den Brink, die onlangs op 20-jarige leeftijd de jongste trucketappewinnaar ooit werd, en Gert Huzink, die een hybride Renault-truck bestuurt.

Verslag Firemen Dakarteam:
* Etappe 7 en 8 zijn aangepast naar marathon door de weersomstandigheden. Tot morgenavond team. 
* Na 1/2 van de marathon krijgt iedereen 2 uur de tijd om de trucks klaar te maken voor de volgende dag.
* Prima stage 7 zonder gekke dingen om de truck zoveel mogelijk te sparen. 1/2 marathon zit er op, morgenvroeg deel 2: 824km waarvan 346 special. 

Stage 8: Van Al Duwadimi naar Riyadh
Voor de auto’s en de trucks is de 8e etappe het tweede deel van de marathonetappe. Voor de motoren en quads wordt het weer in het ritme komen na een extra dagje rust, uitgezonderd van de verbinding. Na deze etappe lonkt de rustdag en die is welkom na een zeer zwaar begin van Dakar 2023.

Met 345 kilometer voor de boeg belooft ook de 8e etappe geen makkelijke te worden. Na de finish is er nog een verbinding van 383 kilometer naar de Saoedische hoofdstad. De proef is een mix van zand, duinen, gravelpaden en stenen. Een proef vol variatie, maar dus ook een proef vol kansen en risico’s.

8- Dagboek Firemen Dakarteam stage Stage 6: De eerste top 10 is een feit.

7- 
Dagboek Firemen Dakarteam stage 5: The day after the crash.

6- 
Dagboek Firemen Dakarteam stage 4: crash, 18e gefinisht, 15e in klassement.

5- 
Dagboek Firemen Dakarteam stage 3.

4-
 Firemen Dakarteam in Dakar Rally: Plaats 11 in stage 2.

3- Dagboek Firemen Dakarteam: Stage 1.

2- 
Dagboek Firemen Dakarteam: De presentatie en proloog.

1-
 Firemen Dakarteam klaar voor Dakar Rally 2023.