Datum: 02-10-2023 - 11:20
07
jan
'23
Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2023 stage 5: The day after the crash. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Screenshots RTL7 en Firemen Dakarteam

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2023 stage 6: De eerste top 10 is een feit. (foto's)

Het Firemen Dakarteam van captain en chauffeur Richard de Groot uit Noordwijkerhout (eigenaar Formule2 tankstations), leverde afgelopen januari nog een topprestatie met het behalen van de 9e plaats in het eindklassement van de Dakar Rally 2022. Op 31 december 2022 stond het team voor de 7e keer weer aan de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally 2023. De Dakar Rally is van 31 december 2022...

tot 15 januari 2023 en voor de 4e keer te gast in Saudi-Arabië. Het wordt de langste rally sinds de komst van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Men start vanuit het ‘Sea Camp’ aan de Rode Zee en finishen ruim twee weken later in Dammam aan de Perzische Zee op 15 januari 2023.

Een route tussen twee zeeën, bestaande uit 15 racedagen, inclusief een vierdaagse naar het ‘Empty Quarter’, waarbij de totale af te leggen afstand op 8.549 kilometer komt, waarvan 4.706 kilometer aan special.

Dagboek Firemen Dakarteam stage 6: De eerste top 10 is een feit.
(Foto's social media Fireman Dakarteam en screenshots RTL7 + verslag Rallymaniacs)

Mitchel van den Brink heeft vrijdag zijn eerste etappe bij de trucks in de Dakar Rally gewonnen. Na een mooi duel met Janus van Kasteren was de jongeling uit Harskamp aan de finish uiteindelijk 35 seconden sneller. Van Kasteren leek op koers te liggen voor zijn eerste zege, maar in de laatste kilometers gaf hij de voorsprong van 3.21 minuten weg.

Het was dubbel feest bij Eurol Rallysport. Martin van den Brink kwam als vierde aan de finish en zijn voorsprong op Ales Loprais was dusdanig groot, dat Van den Brink nu de nieuwe leider in het algemeen klassement is. Groot is het verschil niet. De routinier heeft nu 37 seconden voorsprong op Loprais, Janus van Kasteren staat op 26.30 minuten op de derde plek.

Martin Macik eindigde voor Van den Brink als derde in de daguitslag, Kees Koolen kwam als vijfde aan de finish voor Loprais. Pascal de Baar stond een keer vast en liet daardoor wat tijd liggen, hij kwam op 27.34 minuten van Van den Brink junior aan de finish. Martin Soltus, Ben van de Laar en Richard de Groot maakten de top-tien compleet.

Het is de eerste top tien notering van het Firemen Dakarteam tijdens deze Dakar Rally van 2023 en in het algemeen klassement stijgen ze weer een plaatsje van 14 naar 13. Reactie: "We hebben al heel veel woestijn met zand, zand en nog eens zand gehad en er komt nog zoveel meer......".

Zaterdag 7 januari: Stage 7 is vanwege de slechte weersomstandigheden niet voor de motoren. De auto’s en trucks starten daarom eerder dan gebruikelijk. Ze moeten wel eerst 288 kilometer terug rijden vanuit Riyadh voor de start van de proef. Na de finish krijgen ze maximaal twee uur service en daarna moeten de monteurs terug naar Riyadh en de deelnemers naar Al Duwadiwi, met alleen een tent en een klein tasje persoonlijke spullen.

7- Dagboek Firemen Dakarteam stage 5: The day after the crash.

6- 
Dagboek Firemen Dakarteam stage 4: crash, 18e gefinisht, 15e in klassement.

5- 
Dagboek Firemen Dakarteam stage 3.

4-
 Firemen Dakarteam in Dakar Rally: Plaats 11 in stage 2.

3- Dagboek Firemen Dakarteam: Stage 1.

2- 
Dagboek Firemen Dakarteam: De presentatie en proloog.

1-
 Firemen Dakarteam klaar voor Dakar Rally 2023.