Datum: 04-06-2023 - 03:58
06
jan
'23
Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2023 stage 5: The day after the crash. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Screenshots RTL7 en Firemen Dakarteam

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2023 stage 5: The day after the crash. (foto's)

Het Firemen Dakarteam van captain en chauffeur Richard de Groot uit Noordwijkerhout (eigenaar Formule2 tankstations), leverde afgelopen januari nog een topprestatie met het behalen van de 9e plaats in het eindklassement van de Dakar Rally 2022. Op 31 december 2022 stond het team voor de 7e keer weer aan de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally 2023. De Dakar Rally is van 31 december 2022...

tot 15 januari 2023 en voor de 4e keer te gast in Saudi-Arabië. Het wordt de langste rally sinds de komst van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Men start vanuit het ‘Sea Camp’ aan de Rode Zee en finishen ruim twee weken later in Dammam aan de Perzische Zee op 15 januari 2023.

Een route tussen twee zeeën, bestaande uit 15 racedagen, inclusief een vierdaagse naar het ‘Empty Quarter’, waarbij de totale af te leggen afstand op 8.549 kilometer komt, waarvan 4.706 kilometer aan special.

Dagboek Firemen Dakarteam stage 5: The day after the crash. (foto's)
Stage 4, was een dag die we niet snel vergeten. We klimmen in het klassement. Weinig gekke dingen tot dusver meegemaakt. Tot stage 4 tenminste. Voor waypoint 2 slaat het noodlot toe. Bij een hoge duintop slaat de truck voorover en komt terecht op het dak. De snelheid was laag. De schade aan de truck lijkt enorm, gelukkig mankeren we zelfs niks.

Na wat reparatiewerkzaamheden ter plaatse kunnen we onze weg weer vervolgen. Terug in het bivouac wordt de balans opgemaakt. Het is alles of niks. De Firemen Crew zet na binnenkomst alles op alles om de schade te repareren en de truck te herstellen. Deadline: volgende ochtend 9.00 uur.

Het onmogelijke lijkt mogelijk te worden. Met hulp van de mannen van Dakar team Coronel (inclusief opbeurende muziek van Tom, zie foto) wordt ‘Arnold’ gerepareerd en klaargemaakt. Om 8.15 uur komt het schoonmaakmiddel tevoorschijn om de truck weer te laten glimmen en om precies 9.00 uur werd de truck gestart. Klaar voor een nieuwe dag.. Alsof er niks gebeurd is. Een waanzinnige prestatie door onze helden.

Stage 5 was verder een hele mooie rit door de woestijn. Het werd met een 16e tijd uiteindelijk een prima dag en we zijn blij dat de truck het weer goed doet. We stijgen in het klassement zelfs een plaatsje van de 15e naar de 14e plaats.

Stage 6 > 6-1-2023:
De rit van vrijdag, van Ha’il naar Al Duwadimi, is door wateroverlast gewijzigd. Het bivak in de aankomstplaats staat helemaal blank en daarom trekt de karavaan twee dagen vroeger dan voorzien naar de hoofdstad Riyadh.

Deze vrijdag was al de langste dag van deze Dakar (normaal 877 kilometer), maar door de verdere verplaatsing wordt de afstand (919km) nog groter. Het gedeelte tegen de chrono wordt wel ingekort van 466 naar 357 kilometer. Op zaterdag wordt vervolgens de special stage verreden die voor zondag voorzien was.

6- Dagboek Firemen Dakarteam stage 4: crash, 18e gefinisht, 15e in klassement.

5- 
Dagboek Firemen Dakarteam stage 3.

4-
 Firemen Dakarteam in Dakar Rally: Plaats 11 in stage 2.

3- Dagboek Firemen Dakarteam: Stage 1.

2- 
Dagboek Firemen Dakarteam: De presentatie en proloog.

1-
 Firemen Dakarteam klaar voor Dakar Rally 2023.