Datum: 06-06-2023 - 02:17
03
jan
'23
Herbouw De Schelft (92): Sloop zwembad De Schelft. (foto's)
Geschreven door BON / Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

De Schelft (92): Sloop zwembad De Schelft. (foto's)

Zaterdag 14 november 2020 werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de grote uitslaande brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft. In de middag, na het sein brandmeester, werd gelijk duidelijk dat de sporthal totaal door de brand is verwoest. Maar ook de fitnessruimte, de kleedkamers, kantoren, de toneelzaal en het zwembad liepen door de brand grote schade op. Maar liefst rond de 30 organisaties...

verenigingen en scholen maakten veel of met enige regelmaat gebruik van De Schelft en zijn allemaal zwaar getroffen door de brand. Sindsdien houdt BON u met heel veel nieuwsberichten op de hoogte over: 'Na de verwoestende brand bij De Schelft. Hoe nu verder?'...  

Herbouw De Schelft (92): Sloop zwembad De Schelft. (foto's)
De voorbereidingen van de sloop van de restanten van De Schelft zijn al in november 2022 begonnen. Sloopbedrijf VSM Sloopwerken voert de werkzaamheden uit. De gemeente heeft een goedgekeurd veiligheidsplan en een sloopvergunning binnen. Een sloopveiligheidsplan is verplicht. 

Zo’n plan is om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Een van de zaken die in het plan staat: richt op het parkeerterrein voor de aannemer een eigen werkplek in. Dit heeft als gevolg dat het voetgangersbruggetje Maandagse Wetering - Aster is afgesloten. Met de afsluiting vervalt voor omwonenden een handige fiets- of looproute naar het bushokje op De Schelftweg. 

De sloopwerkzaamheden van het zwembad en de restanten van de Schelft zijn sinds deze week ook zichtbaar te zien, waarbij men begonnen is bij de oude ingang van De Schelft. (zie foto's in de fotogalerij) De planning is dat de sloopwerkzaamheden op 1 maart 2023 zijn afgerond. 

Eerdere (91) berichten over de brand bij De Schelft en zijn toekomst kunt u (klik hier) lezen.