Datum: 21-03-2023 - 13:06
25
dec
'22
Parochie Sint Maarten gaat Sint Victorkerk sluiten per 1 januari 2024.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON / PR

Parochianen starten petitie 'Red de Victor' voor behoud van de Sint Victorkerk.

Onlangs heeft u op BON kunnen lezen dat het bisdom en het bestuur van de Parochie Sint Maarten, het plan hebben opgevat om o.a. de Sint Victorkerk per 1 januari 2024 te sluiten. De parochianen hebben dit nieuws vernomen en zijn er veelal erg verdrietig over. Een groep parochianen heeft daarop een brief gestuurd naar de bisschop van Rotterdam, het parochiebestuur en het pastorale team van de Sint Maarten Parochie....

Om iedereen de gelegenheid te geven om zijn of haar stem ook te laten horen over het behouden van de Sint Victorkerk, is er door initiatiefneemsters Annemieke Kors, Joke van der Poel-van Veen en Mathilde Kors een online petitie gestart 'Red de Victor'. 

Brief parochianen
Met een brief willen wij als parochianen reageren op het plan tot buitengebruikstelling van de Sint Victorkerk te Noordwijkerhout per 1 januari 2024. Dit plan werd bekend op 18 oktober 2022. Maandag 28 november volgde een hoorzitting in een druk bezocht Victorhuis. Vicaris generaal Van Deelen, pastoor Straathof en vice-voorzitter van het parochiebestuur van Sint Maarten Ron Bleijswijk gaven een toelichting op de voorgenomen kerksluiting.

De argumenten: toenemende kosten en afnemende inkomsten, konden de aanwezige parochianen niet overtuigen, dit zelfde geldt immers voor alle kerken. De stemming onder de aanwezigen was zeer bedrukt. Er was ook veel verontwaardiging en ongeloof. Hoe is het mogelijk dat zo’n grote en hechte katholieke gemeenschap, met meer dan 500 vrijwilligers, zo in de kou wordt gezet!

Lees meer over de hoorzitting, de geschiedenis, vragen die er onder de parochianen leven en het ondertekenen van de petitie 'Red de Victor' via de volgende link, klik hier.

Foto´s 170 jaar St. Victorkerk > BON en PR. (de eerste foto is ook de oudste uit 1911)