23
dec
'22
Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.
Geschreven door Voedselbank Noordwijkerhout
Foto's Voedselbank Noordwijkerhout

Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.

De oproep door de Voedselbank Noordwijkerhout aan de lokale bevolking om de alsmaar verder leeg rakende schappen te helpen aanvullen, heeft een ongekende respons gekregen. Na de inzameling bij de Albert Heijn op zaterdag 19 november konden de medewerkers van de Voedselbank 47 zeer goed gevulde kratten verwerken in de schappen. De oproep heeft nog veel meer opgeleverd. Zo konden mensen op donderdagmiddag...

de dag van uitgifte van de pakketten, tussen 14.00 en 15.30 uur terecht bij de Voedselbank aan de Poelslaan 19. Ook daar werden producten als soepen, vlees en vis in blik, groenten in blik of pot, kaas, boter, olie, rijst, bami met bami mixen, wasmiddelen, zoutjes, chocolade, koekjes, kaas en boter afgeleverd.

Op de basisschool de Prinsenhof is het geweldige initiatief ontstaan om ook daar een inzameling te houden. De leerlingen hebben met elkaar 22 kratten vol verzameld. Chapeau! En dan zijn we er nog niet!

Veel mensen hebben hun energietoeslagen aan ons gedoneerd. Daarmee zijn wij in staat om bijvoorbeeld verse groenten en zuivel te kopen. Ook hebben de medewerkers van de Voedselbank een mooie ‘Kersttas’ kunnen vullen.

De Witte Kerk heeft een enorme bijdrage geleverd. Alle deelnemers van de Voedselbank hebben een boodschappen bon gekregen. Dit alles bij elkaar opgeteld mogen wij met een gerust hart stellen, dat een gemeenschap als Noordwijkerhout oog heeft voor elkaar.

Dat maakt een dorp als Noordwijkerhout ‘groots’. Aan een ieder heel, heel erg bedankt. Daar zijn wij als medewerkers van de Voedselbank bijzonder dankbaar voor, en betekent een stimulans om hier, als vrijwilliger, mee door te gaan!

Gelet de hoeveelheid producten en de financiële bijdrage die de deelnemers hebben gekregen is het uitgiftecentrum aan de Poelslaan komende donderdag gesloten.