Datum: 23-09-2023 - 02:40
21
dec
'22
Firemen Dakarteam klaar voor de Dakar Rally 2022. (lees de blog met foto's)
Geschreven door BON + Firemen Dakarteam
Foto's Firemen Dakarteam

Firemen Dakarteam klaar voor Dakar Rally 2023. (lees de blog met foto's+filmpje)

Het Firemen Dakarteam van captain en chauffeur Richard de Groot uit Noordwijkerhout (eigenaar Formule2 tankstations), leverde afgelopen januari nog een topprestatie met het behalen van de 9e plaats in het eindklassement van de Dakar Rally 2022. Ook op 31 december 2022 staat het team (voor de 7e keer) weer aan de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally 2023. De Dakar Rally is van 31 december 2022...

tot 15 januari 2023 voor de 4e keer te gast in Saudi-Arabië. Het wordt de langste rally sinds de komst van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Men start vanuit het ‘Sea Camp’ aan de Rode Zee en finishen ruim twee weken later in Dammam aan de Perzische Zee op 15 januari 2023.

Een route tussen twee zeeën, bestaande uit 15 racedagen, inclusief een vierdaagse naar het ‘Empty Quarter’, waarbij de totale af te leggen afstand op 8.549 kilometer komt, waarvan 4.706 kilometer aan special.

Reactie captain Richard de Groot: "We verwachten hoge snelheden in de eerste week. De 2e week wordt zwaar, richting het zeer warme zuiden met torenhoge duinen. Maar we zijn er klaar voor".

Blog 17-12-2022 van het Firemen Dakarteam: In het oog van de storm.
Een bedriegende, dreigende kalmte. Als je in het oog van de storm terechtgekomen bent, kun je ervan op aan dat het straks allemaal nog veel erger wordt. In het oog is het stil. Zo voelt de tijd voor het vertrek naar de Dakar Rally toe. Ogenschijnlijk lijkt alles kalm, immers de voertuigen zijn op transport per boot richting Saudi-Arabië en als team zijn we niet meer elke week bij elkaar.

Achter de schermen wordt nog de laatste hand gelegd aan de nodige documenten, reisvisa, tickets en zijn er per voertuig hele boekwerken met documenten waarin elke schroef beschreven is. Na de thuiskomst afgelopen januari met als super resultaat 9e overall in het truckklassement waren we blij dat de Ivecdo zonder al te veel ‘kleerscheuren’ uit de strijd was gekomen. En dus zou het een relatief makkelijk jaar worden in de voorbereiding naar Dakar 2023. Toch? Maar niets is minder waar.

De veranderingen in het team.
Want daar stond ineens ‘Arnold’ in de werkplaats te glimmen, een Iveco racetruck uit de racestal van MM Technology van Martin Macik uit Tsjechië. Een prachtige, moderne nieuwe truck. Lichter en sneller. Maar na diverse testritten moest ook hij geloven aan de ideeën, en perfectieniveau van het team en lag hij al snel uit elkaar. Met een nieuwe truck, en weer nieuwe leden in het team wordt Dakar 2023 wederom een uitdaging.

Met hoog gespannen verwachtingen voor de komende 45e editie, waarin het Firemen Dakarteam hoog probeert te scoren. En die kansen zijn er voor vele Nederlandse teams nu de Kamaski Avtomobilny Zavod, ofwel de Kamazzen uit Rusland niet zullen deelnemen volgend jaar. Met 18 Dakar overwinningen ligt de strijd nu open. En tot die tijd zitten we in het oog van de storm, kalm af te wachtten op de storm die gaat komen.

Shakedown nieuwe truck.
Heb jij ‘Arnold’, onze nieuwe Iveco racetruck, al in actie gezien? Klik hier voor het filmpje op YouTube.

Het vertrek naar Marseille.
Heb je net als 443.263 mensen ons vertrek naar de boot in Marseille gezien op Facebook? 511 mensen hebben het bericht gedeeld en ruim 6.600 hebben een duimpje achtergelaten.

We zullen tijdens de Dakar Rally iedere dag updates plaatsen op Facebook en Instagram.

Wij zijn er klaar voor!
Het Firemen Dakarteam

Via Blik Op Noordwijkerhout zullen we jullie ook op de hoogte houden. Een verslag met foto’s en soms met filmpjes. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel. TOT SNEL!

Uiteraard heeft het team ook zijn eigen mediakanalen:
www.firemendakarteam.nl 
Facebook (ruim 100.000 volgers)
Instagram
Youtube
Linkedin