Datum: 23-09-2023 - 02:48
14
dec
'22
Leerlingen TC-Leeuwenhorst op het podium met de musical sprookjes.nl
Geschreven door Leerlingen TC-Leeuwenhorst
Foto's PR

Leerlingen TC-Leeuwenhorst promoten 'Stichting Thuishuis Noordwijk'.

Stichting Thuishuis Noordwijk is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen. Dit doen zij in Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. Je hebt daarbij ook andere projecten zoals, Automaatje en Thuisbus. Een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen 60+, die niet alleen willen wonen. Thuishuis: Zij kiezen ervoor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis...

het Thuishuis, te gaan wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop. Iedereen wordt met elkaar gematcht en gaan dan met zo'n 4/5 mensen in het Thuishuis wonen. Allemaal leiden ze eigenlijk een eigen leven maar ze doen ook veel samen zoals koken, spelletjes doen en veel leuke andere dingen.

Automaatje: Welzijn Noordwijk is per 1 maart gestart met ANWB AutoMaatje, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, ANWB en Stichting Thuishuis Noordwijk. Vrijwilligers rijden graag met je naar je afspraak, denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis, de kapper of de fysiotherapeut.

Automaatje is niet alleen praktisch, maar ook gezellig. De vrijwilligers rijden je bijvoorbeeld ook graag een keertje naar de boulevard, de dierentuin of langs de bollenvelden. De vrijwilligers gebruiken hiervoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Promotie Stichting Thuishuis Noordwijk
Wij (Benjamin Boerhorst, Tijn van Loon, Milan Duivenvoorde en Finn van Kampen) hebben als leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst, een projectopdracht gekregen om meer naamsbekendheid voor Stichting Thuishuis Noordwijk te verzorgen. Wij dit gedaan door middel van flyers en dit mediabericht. Wij hopen hiermee meer vrijwilligers aan te sporen om te komen helpen bij het Thuishuisproject.