11
dec
'22
Competitiewedstijd voetbalseizoen 2022/2023 VVSB uit Noordwijkerhout in derde klasse zondag.
Geschreven door Stefan van den Burg
Foto's Redactie BON

Achtste zege op rij voor VVSB tegen Quick. (foto's + samenvatting + update koploper ADO'20 verliest)

Het tweede blok aan wedstrijden van VVSB kende 8 wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen Quick was de laatste van deze cyclus en ook van 2022 en werd opnieuw winnend afgesloten. Alle wedstrijden in blok 2 weet VVSB hierdoor te winnen. Tegen het Haagse Quick was Jesse van Nieuwkerk met 2 doelpunten het goudhaantje van de paars-gelen. Eindstand: 2-1. Al vroeg in de wedstrijd tussen VVSB en Quick was het raak voor de thuisploeg...

Een lange bal van Jermano Lo Fo Sang werd via Richelo Fecunda klaar gelegd voor Jesse van Nieuwkerk. De spits van VVSB tikte de bal langs doelman Patrick Zunderdorp en zodoende rolde de bal langzaam het doel in.

Na een klein kwartier dacht de ploeg van trainer Paul van der Zwaan op gelijke hoogte te komen. De vrije trap van Rachid Bouyaouzan werd verlengd door Lennart Massar, maar daardoor stond Giovianni Linnenbank in buitenspelpositie en werd zijn doelpunt afgekeurd.

De gasten uit Den Haag hadden zich organisatorisch aangepast aan VVSB en verdedigde de paars-gele formatie vanuit de 5-3-2 formatie. Bij vlagen kon VVSB er wel tussendoor spelen en kwam Leroy George in scoringspositie. Echter schoot de topschutter van de Noordwijkerhouters op aangeven van Van Nieuwkerk hoog over.

Even later schoot Van Nieuwkerk ook over en schoot verdediger Max Ossendrijver net naast het doel van Quick. Vlak voor rust dacht Sportpark de Boekhorst de 2-0 te kunnen vieren, maar net als dat Linnenbank eerder in de wedstrijd in buitenspelpositie scoorde deed Van Nieuwkerk nu ook.

Na rust was het lang een schaakspel tussen beide ploegen, maar werd dat doorbroken door een fabelachtige voorzet van Danny Bakker. Van Nieuwkerk kon al achteruitlopend de bal kruislinks op doel koppen. Door het kruisen was doelman Zunderdorp kansloos en kopte Van Nieuwkerk zijn 10e van het seizoen en 2e van de middag binnen.

Quick werd na wat wisselingen sterker en kreeg via invaller Issac Dijkhuizen een mogelijkheid op de aansluitingstreffer te fabriceren. Doelman Ruben Valk kon hier redding op brengen. In de slotminuten werd het nog wel 2-1. Diezelfde Dijkhuizen werd de diepte ingestuurd, omspeelde doelman Valk en gaf de bal voor het doel. Enoch George tikte via een carambole de bal binnen waarna het toch nog spannend werd op De Boekhorst.

Echter trok VVSB de verdiende overwinning over de streep en werd 2022 afgesloten met 42 punten uit 18 wedstrijden. Op zondag 22 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen UDI’19.

VVSB – Quick 2-1: 8. Van Nieuwkerk 1-0, 71. Van Nieuwkerk 2-0, 90. George 2-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver (78. Enzo Huntink), Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (65. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (84. Matthieu van den Assem), Jesse van Nieuwkerk (84. Mike Bekooij).

Tekst: Stefan van den Burg. Later update uitslagen en stand.

Klik hier voor de samenvatting en de interviews na de wedstrijd bij Omroep West.