Datum: 23-03-2023 - 21:44
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

08
dec
'22
Aanbesteding 'groot onderhoud Herenweg' gegund en start werkzaamheden medio maart 2023 in Noordwijkerhout.
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk
Foto's Google Maps

Aanbesteding 'groot onderhoud Herenweg' gegund en start werkzaamheden medio maart 2023.

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is, zoals al eerder bekend gemaakt, aan groot onderhoud toe. Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool is aan vervanging toe. Daarnaast brengt men een infiltratieriool aan (dit is een aparte buis om het regenwater af te voeren). Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne...

wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc leiding en betonnen putten. Vanwege het veranderende klimaat koppelt de gemeente de kolken in de Herenweg van het bestaande riool af en sluit deze aan op het nog te realiseren infiltratieriool. Ook wordt de bestaande persleiding onder het fietspad vergroot voor de nieuwbouwwijk Landgoed In den Houte.

De Herenweg, tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206, wordt voorzien van nieuw asfalt. Deze werkzaamheden combineert men met enige aanpassingen aan de oversteek bij de Prinsenhofschool en de begraafplaats.

Aanbesteding gegund
De aanbesteding van dit project is onlangs gegund aan Dura Vermeer Infra Hoofddorp en zij gaan het werk uitvoeren. Voor het aanbestedingsbedrag is hiervoor binnen de begroting 2022 van de gemeente Noordwijk € 2.405.000,- beschikbaar.

Planning werkzaamheden
Het vervangen van de riolering en de weg staan gepland voor medio maart 2023 t/m oktober 2023, dit is wel afhankelijk van o.a. leverantietijden en weersinvloeden. De Herenweg is dan afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werkzaamheden worden er omleidingsroutes ingesteld. 

Is mijn straat nog wel bereikbaar?
Door de werkzaamheden kan het zijn dat uw woning / locatie tijdelijk lastig bereikbaar is. Het kan voorkomen dat uw woning niet met de auto bereikbaar is, uw woning is wel ten allen tijden bereikbaar per voet en fiets. Wij zullen de trottoirs tijdelijk vervangen door middel van kunststof rijplaten.

Afsluitingen
Het vervangen van de riolering en de weg staan gepland van maart tot en met oktober 2023. De Herenweg is dan gefaseerd afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden worden er omleidingsroutes ingesteld. U wordt per fase op de hoogte gehouden van de afsluiting met een bijhorende afbeelding.

Parkeren
Indien uw woning niet bereikbaar is, zal ook uw inrit niet bereikbaar zijn. U wordt tijdens de werkzaamheden verzocht om elders te parkeren.

Huisvuil
Tijdens het werk kan de vuilniswagen de afgesloten delen van de straat niet bereiken. Wij vragen u om uw huisvuil aan te bieden bij u voor de deur. Wij zullen er zorg voor dragen dat het huisvuil op de juiste locatie wordt aangeboden.

We doen ons best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Helaas is niet alle overlast te vermijden. Hiervoor vraag ik uw begrip.