Datum: 23-09-2023 - 03:46
07
dec
'22
Sluiting Manege 't Langeveld en herontwikkeling camping Langevelderlaan.
Geschreven door Bron Gemeente Noordwijk
Foto's Google Maps

Sluiting Manege 't Langeveld en herontwikkeling camping Langevelderlaan.

De eigenaar van Manege 't Langeveld en Camping Le Parage aan de Langevelderlaan, heeft onlangs bij de gemeente Noordwijk aangegeven dat hij op termijn de twee terreinen graag zou willen samenvoegen tot één camping. Bij deze herstructurering is het ook de bedoeling, de bij de camping behorende voorzieningen te herschikken. De eigenaar geeft daarbij aan dat de manege al geruime tijd niet meer rendabel is en deze zal gaan sluiten....

Tevens is de camping na 35 jaar aan een grootschalige renovatie toe. Ook qua brandveiligheid moet voor 2027 aan de daarvoor gestelde eisen worden voldaan. De initiatiefnemer ziet kansen om het manegeterrein bij de camping te betrekken en daarmee ook de bij de camping behorende voorzieningen zoals kantine en parkeerplaatsen meer te concentreren en qua standplaatsen wat meer ‘lucht’ tussen de standplaatsen te creëren.

Het is volgens de eigenaar niet de bedoeling om het aantal standplaatsen op de camping uit te breiden. Het college heeft als antwoord bij de initiatiefnemer aangegeven, dat men de herontwikkeling van de manege en het campingterrein als een kansrijke ontwikkeling ziet en wacht men de verdere stappen van de eigenaar af.