Datum: 23-03-2023 - 22:24
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

06
dec
'22
Politiekids in actie bij de Regenboogschool. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Politiekids in actie bij de Regenboogschool. (foto's)

Op 16 november jl. zijn 10 politiekids uit groep 6/7/8 van de Regenboogschool geïnstalleerd door burgemeester Wendy Verkleij. Dit gebeurde in het bijzijn van de wijkagenten van Noordwijkerhout, Ilse van Dun en Stefan van der Niet, die het project grotendeels draaien. Het project draait erom dat kinderen worden ingeschakeld bij voorlichting over de geldende regels in hun woonomgeving. De aanpak is dat kinderen...

volwassenen aanspreken op de regels vanuit hun eigen belang en vanuit hun eigen beleving. Rondom de Regenboogschool is de verkeerssituatie een lastig aan te pakken probleem. Daarom werd gekozen voor Politiekids vanuit de Regenboogschool.

De aangemelde Politiekids hebben een uitleg gekregen over het idee van Politiekids en een aantal regels zoals o.a. Politiekids helpen elkaar en pesten niet. Daarnaast krijgen ze een training en instructie over het aanspreken van volwassenen.

Bij een actie dragen de kinderen Kamila, Sam, Timo, Jonne, Marciano, Isabel, Wiktor, Zaira, Kaya en Nagham hun pet en een hesje waar ‘Politiekids’ op staat. Als ze iemand aanspreken vertellen ze waar de actie over gaat, geven uitleg waarom iets belangrijk is. 

Dinsdagmiddag 6 december werden de Politiekids voor de eerste keer ingezet, onder begeleiding van de wijkagenten en twee (jeugd)BOA's. Rondom de Regenboog aan de Van der Weijdenlaan/Ambachtsweg werd er gecontroleerd bij het uitgaan van de school of de ouders die kinderen kwamen ophalen hun auto op een juiste en veilige plaats parkeerden.

Vooral op de Kiss & Ride plek aan de Ambachtsweg was het toch niet voor iedere automobilist duidelijk dat er op die plek alleen maar snel in en uitgestapt mag worden. Langer staan wachten bij het ophalen van de kinderen is dus niet toegestaan en daar werden de automobilisten/taxichauffeurs door de Politiekids netjes op aangesproken.

De meeste bestuurders gaven goed gehoor aan de oproep om de auto ergens anders neer te zetten. Helaas zijn er ook nog steeds mensen die vinden dat de verkeersregels niet voor hun gelden en dat zelfs op een beetje onvriendelijke manier aan de Politiekids laten merken. Gelukkig stonden de wijkagenten en BOA's achter de kinderen om ze een ruggensteuntje te geven.

Na afloop van de actie was er een nagesprek over hoe alles verlopen is en hoe de kinderen het ervaarden. Volgens de wijkagenten zijn de kinderen nog steeds super enthousiast en zullen er nog meer acties volgen om de veiligheid, met inzet van de Politiekids, rondom de school te verhogen.