Datum: 30-03-2023 - 06:57
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

30
nov
'22
VAB wil uit strategisch belang woning aankopen bij overslagterrein 's-Gravendamseweg.
Geschreven door Bron brief Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek
Foto's Google Maps

VAB wil uit strategisch belang woning aankopen bij overslagterrein 's-Gravendamseweg.

De gemeenschappelijke regeling Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) bestaat uit de vijf gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk en Teylingen. Het VAB heeft een overslagterrein dat ligt aan het spoor en dicht bij woningen ('s-Gravendamseweg 77) op de grens van Voorhout met Noordwijkerhout. Een van deze woningen is 's-Gravendamseweg 75. De woning ligt direct voor de entree van het VAB-terrein....

Tussen de woning en het entreehek zit bij benadering vijf meter. Al het verkeer, in- en uitgaand, passeert deze twee-onder-een-kap woning. De bewoners van nummer 75 hebben het bestuur van de VAB benaderd met de vraag of er interesse is deze woning te kopen. Het VAB bestuur ziet een groot strategisch belang in de aankoop van de woning en is daarom voornemens deze aan te kopen.

De aankoopprijs is € 265.000, inclusief bijkomende kosten van € 15.000 is een investering noodzakelijk van € 280.000. Het voorstel is de woning vanaf 2024 in 10 jaar af te schrijven. Voorlopig kan de aankoop gefinancierd worden uit een bestaande lening en de reserve onderhoud gebouwen.

De kosten worden onderdeel via de vaste kosten onderdeel van het overslagtarief. Per gemeente zijn op basis van de huidige uitgangspunten de extra kosten vanaf 2024 ongeveer:
Katwijk > € 11450
Noordwijk > € 7.700
Teylingen > € 6.590
Lisse > € 3.990
Hillegom > € 3.870
Totaal > € 33.600

Aan de vijf gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk en Teylingen is door het VAB-bestuur gevraagd om een reactie (zienswijze) over de mogelijke aankoop te geven. De gemeente Noordwijk heeft nog geen reactie gegeven.