Datum: 28-01-2023 - 13:45
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

26
nov
'22
Drukbezochte presentatie 'Kris Kras door Noordwijkerhout' het nieuwe boek van Peter van den Burg. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Drukbezochte presentatie 'Kris Kras door Noordwijkerhout' het nieuwe boek van Peter van den Burg. (foto's)

Peter van den Burg heeft weer een prachtig nieuw boek uitgebracht. Het zijn allemaal losse verhalen en gebeurtenissen van in totaal 67 hoofdstukken met heel veel oude foto's. Daarom is de titel van het boek 'Kris Kras door Noordwijkerhout'. Er was veel belangstelling voor de presentatie van het nieuwe boek op zaterdag 26 november in de grote zaal van Puyckendam en waar het boek ook voor het eerst te koop was...

De presentatie deed Peter in samenwerking met NoVaTo, middels een fotoreportage met uitleg op een beamerscherm. Vervolgens overhandigde Peter het eerste boek aan Noordwijkerhouter Theo Broekhof, die (zoals hij zelf zegt) stapelgek is op Noordwijkerhout en zijn inwoners en de geschiedenis daarvan. 

De oplage van het boek is 500 stuks en rijk geïllustreerd met een harde kaft en 200 pagina’s. De prijs voor dit nieuwe boek is € 30,-. Als u de vorige drie boeken al heeft (Langs Erf Vaart en Duin 2012, Onthou je dag 2016, Van Deur tot Deur 2018) is dit een boek dat u er beslist bij moet hebben. Het boek is, zo lang de voorraad strekt, te koop tijdens de openingsuren bij NoVaTo Zeestraat 3A Noordwijkerhout.

'Kris Kras door Noordwijkerhout'
In het boek 'Kris Kras door Noordwijkerhout' staat o.a. beschreven het ontstaan van de naam Noordwijkerhout. Ook is Noordwijkerhout gebruikt voor de naam van een VOC schip in 1732. Er wordt in het boek geschreven over gebeurtenissen uit de vorige eeuw. Het zijn verhalen over alles en nog wat, zoals huizen, straten, kerken en gebouwen.

Sportieve mannen en jongens komen er aan de beurt zoals Jan Verschoor en de Menken Landbouw wielerploeg en nog veel meer bijzondere verhalen. Waaronder het verhaal van de in 1963 12-jarige Marga Meeuwenoord.

Van Marga werd in de bloementijd een foto gemaakt en deze foto werd in 1965 gebruikt als de grootste foto ter wereld in New York. Marga was deze presentatiemiddag ook aanwezig, zie foto overhandiging boek.