Datum: 28-01-2023 - 13:58
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

25
nov
'22
Zuid-Hollands Landschap zoekt 658 nieuwe Beschermers! Doe je mee?
Geschreven door Het Zuid-Hollands Landschap
Foto's Redactie BON

Zuid-Hollands Landschap zoekt 658 nieuwe Beschermers! Doe je mee?

Het Zuid-Hollands Landschap, waar o.a. Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout onderdeel van is, is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Directeur Michiel Houtzagers doet een oproep middels een nieuwsbericht. Beste Natuurliefhebber, om onze nieuwe gebieden (o.a. een duingebied bij de Langevelderslag) geschikt te maken voor bijvoorbeeld de steenuil, zandhagedis en koekoeksbloem...

zoeken wij voor 31 december 658 nieuwe Beschermers. Een bijzondere uitdaging voor meer natuur in Zuid-Holland. Ik leg graag uit waarom we jouw hulp nu nodig hebben. 

Dit jaar hebben we onze gebieden in Zuid-Holland met in totaal 35 hectare kunnen uitbreiden (o.a. een duingebied bij de Langevelderslag). Dat is natuurlijk mooi nieuws. Maar om deze gebieden geschikt te maken voor kwetsbare planten en dieren zijn 658 nieuwe donateurs nodig. 

Elke soort vraagt om zijn eigen aanpak. Zo leeft de steenuil het liefst in natuur met veel lage begroeiing, de koekoeksbloem houdt van drassige grond en de zandhagedis gedijt het best in de buurt van dicht struikgewas. Onze boswachters staan klaar om de 35 hectare aan nieuwe gebieden geschikt te maken voor planten en dieren zoals de steenuil, zandhagedis en koekoeksbloem. 

Daarom zoeken we vóór 31 december 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Een bijzondere uitdaging voor meer natuur. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer, klik hier.

Met vriendelijke groet,
Michiel Houtzagers
Directeur Zuid-Hollands Landschap